BasBQ
Beef en Steak

Worsten grillen vs roken

 

Blackk

Vuurmaker
Berichten
58
Zojuist zit ik het BBQ programma Moonshiners: smoke ring aan het kijken. In één van de aflevering gaan ze zelf gemaakte worst roken.

In de toekomst ben ik van plan om vaker zelf worsten te maken. Persoonlijk grill ik worsten altijd high & fast. Wat is het voordeel van low & slow naast de rooksmaak?
 
Het verschil is dat er ook een rooksmaak aan zit.
 
ik leg mijn zelfgemaakte worsten altijd indirect, L&S op de WGA.
Geen idee wat de temp is. Ik gooi er gewoon een paar handjes gloeiende briketten bij en wat rooksnippers en na ca 20-30 minuten zijn ze klaar.
niet grillen dus.

wij vinden dit lekkerder dan direct grillen
 
Ik heb dan wel geen zelfgemaakte worsten, maar ik gaar tegenwoordig alles eerst indirect om het dan af te grillen. Ook de worsten. Op die manier is hij zeker warm van binnen zonder dat ik 11endertig keer moet draaien met kans op een verbrandde zijde :ROFLMAO:
 
Bij het direct grillen heb ik ook wel eens dat de darm van de worst scheurt waardoor veel vocht verloren. Ik denk dat de kans bij indirect ook wel kleiner is, waardoor de worst sappiger blijft. Hoe kijken jullie hier naar?
 
Terug
Bovenaan Onderaan