BasBQ
Beef en Steak

Worst: Rookworst roken.

Boel0037

Pitmaster
 
 
Berichten
960
Ik ben van de partij als we het gaan doen. Ik kan m'n vleesmolen meenemen als er meer zijn die dat doen  kan de groep best wat groter zijn.
 

Boel0037

Pitmaster
 
 
Berichten
960
noskos zei:
Vandaag worst gemaakt, maar er rondjes van maken is toch nog een hele kunst.. Dat wil ik nog weleens van iemand afkijken al dat mag!

Dennis heb je ook foto's ben benieuwd naar je creaties...
 

Bert

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
2.598
Dat rondjes maken is het eenvoudigste gedeelte.
Ik zal binnenkorst de knoop proberen te tekenen en in dit draadje plaatsen.
 

noskos

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
 
 
Berichten
11.691
@ Boel, ze gaan vanmiddag de BBQ in, daarna volgen de foto's ;)
 

El Fumarole

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
3.128
noskos zei:
@Nosmo, klopt maar die heeft maar een kleine capaciteit helaas. Misschien kunnen we een keer zoiets zelf organiseren, er zijn mensen zat met de juiste spullen denk ik. En de kennis hebben we ook.

Lekker en leuk. Ik zeg: doen... dus mocht het er van komen: count me in!

Zo, en dan ga ik nu Bert even een paar veren in zijn kont stoppen...
 

El Fumarole

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
3.128
Bert,

Da ziet er helemaal TOP! uit. Water loopt met liters tegelijk uit mijn mond en mijn ogen zijn waterig van ontroering. Wat een fabeltastisch mooie worsten. Je zou er zo de zomer voor over willen slaan.

Bedankt voor je heerlijke reportage!

Jeroen
 

Bert

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
2.598
El Fumarole zei:
Zo, en dan ga ik nu Bert even een paar veren in zijn kont stoppen...

Voorzichtig h?. Teveel ontsluiting kan je op latere leeftijd lelijk opbreken :(
 

coelho

Stoker
 
 
 
Berichten
287
Vanwaar eigenlijk het colorozozout in de worst? Ik begrijp dat het de vorming van botulisme tegengaat zoals bijvoorbeeld het Leo-zout ook doet bij de zelfgemaakte bacon. Maar zo te zien verwerk je je vlees direct en laat je het niet eerst een week liggen. Bovendien rook je het vervolgens, wat volgens mij ook een conserveringsmethode is. Op welk moment in het proces is er dan toch kans op vorming van schadelijke bacteri?n? Dit omdat het toevoegen van nitriet ook niet onomstreden is.
 

Bert

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
2.598
coelho zei:
Vanwaar eigenlijk het colorozozout in de worst? Ik begrijp dat het de vorming van botulisme tegengaat zoals bijvoorbeeld het Leo-zout ook doet bij de zelfgemaakte bacon. Maar zo te zien verwerk je je vlees direct en laat je het niet eerst een week liggen. Bovendien rook je het vervolgens, wat volgens mij ook een conserveringsmethode is. Op welk moment in het proces is er dan toch kans op vorming van schadelijke bacteri?n? Dit omdat het toevoegen van nitriet ook niet onomstreden is.

Je kunt dit ook maken met gewoon keuken zout. Echter dan zal je eindprodukt wanneer je het doorsnijdt een grauwe kleur hebben. Hetzelfde als bij verse worst. Wij zijn gewend aan de mooie rode vleeskleur bij rookworst en daar zorgt het colorozozout ook voor.
 

Vuurvlieg

Stoker
 
 
Berichten
354
Ik hou me aanbevolen voor een workshop. Heb een elektrische molen, ellebogenmolen en een stopper F. DICK met verschillende vulpijpen.
 

DanBras

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.563
En ik heb geen van dat spul op een Porkert 5 na, maar ook ik ben geinteresseerd in een workshop :)
 

Boel0037

Pitmaster
 
 
Berichten
960
We moeten niet gaan draadkapen... :) Ik zal een draadje openen voor ideeen voor een workshop kijken wat er van komt
 

Boel0037

Pitmaster
 
 
Berichten
960
noskos zei:
@ Boel, ze gaan vanmiddag de BBQ in, daarna volgen de foto's ;)

En? En? ( ben echt niet ongeduldig hoor ;) )
 

RedFox

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
3.160
Boel0037 zei:
We moeten niet gaan draadkapen... :) Ik zal een draadje openen voor ideeen voor een workshop kijken wat er van komt
Well done!
 

helldaddy

Sprokkelaar
Berichten
44
Ziet er goed uit, maar ff een vraagje: is dit warm of koud gerookt? Kon het niet terug vinden in het verhaal.

Groet,
Henk
 

Mike v R

Forum Meubilair
 
 
 
 
Berichten
10.409
helldaddy zei:
Ziet er goed uit, maar ff een vraagje: is dit warm of koud gerookt? Kon het niet terug vinden in het verhaal.

Groet,
Henk

Deze zijn warm gerookt.
 
Bovenaan Onderaan