Je gebruikt een verouderde webbrowser. Het kan mogelijk deze of andere websites niet correct weergeven. Het is raadzaam om je webbrowser te upgraden of een browser zoals Microsoft Edge of Google Chrome te gebruiken.
Worst: Pittige braadworst met Cheddar en Jalape?o!
Vandaag voor de eerste keer worst gemaakt met mijn Tristar VM-4210 vleesmolen.
Vlees door de middelste plaat heen gehaald (1200 gram varkenspoulet, 500 gram gerookt varkensvet en 400 gram spek zonder zwoerd) en dat ging super makkelijk. Zelfs mijn zwager had er lol in en gaf aan dat dit gehakt er wel heel goed uitzag.
Pas toen ik het venkelrecept volgende zag ik dat daar behoorlijk minder zout werd gebruikt..... Helaas deze post niet volledig gelezen en gezien dat meerdere het zoutgehalte omlaag hebben gedaan.
Maar goed, beide deegjes geproeft uit de pan: Cheddar Jalopeno super lekker, maar wel te zout. Venkel was top!
Daarna worsten gedraaid via de worstvul opzet van de Tristar. Dat gaat dus langzaam, ondanks de grootste plaat en door het mes worden de cheddar en jalopeno erg fijn gemalen. Sparen dus voor een vulbus!
Maar het ging prima en hele mooie worstjes gemaakt. Foto's volgen in een ander topic als ze op de Q gaan!
Deze site maakt gebruik van cookies om de inhoud te personaliseren, jouw ervaring aan te passen en om je ingelogd te houden als jij je registreert.
Door deze site te blijven gebruiken, stem je in met ons gebruik van cookies.