Kippen grillworst.
1kg kippendijen
50 ml water
14 gram colorozo zout
3 gram witte peper
1 gram foelie
0,5 gram gemberpoeder
0,3 gram gemalen kruidnagel
Je kan bij de laatste keer mengen ook nog 100gr stukjes kaas (belegen) er door heen mengen.
Vlees 1x draaien door de 5mm plaat van de gehaktmolen.
Deeg mengen met kruiden en water.
Zeer goed mengen (minimaal 5 minuten)
Vlees even terug koelen.
Vlees nog 1x draaien door de 3mm plaat van de gehaktmolen.
En weer goed mengen. (kaas er door heen mengen)
Vlees terug koelen.
Deeg afstoppen in grillworst darmen en 12 uur hangend laten rusten op een koele, donkere plaats (maximaal 7 graden)
Worsten afkoken op 80 graden (kern 68 graden) +/_ 30 a 45 minuten.
Daarna snel terug koelen.
Worsten bewaren in de koelkast of vriezer en waar neer nodig, darm verwijderen, insmeren met grillworst kruiden of andere kruiden die je lekker vind.
Af grillen op 220 graden voor +/_20 minuten.
1kg kippendijen
50 ml water
14 gram colorozo zout
3 gram witte peper
1 gram foelie
0,5 gram gemberpoeder
0,3 gram gemalen kruidnagel
Je kan bij de laatste keer mengen ook nog 100gr stukjes kaas (belegen) er door heen mengen.
Vlees 1x draaien door de 5mm plaat van de gehaktmolen.
Deeg mengen met kruiden en water.
Zeer goed mengen (minimaal 5 minuten)
Vlees even terug koelen.
Vlees nog 1x draaien door de 3mm plaat van de gehaktmolen.
En weer goed mengen. (kaas er door heen mengen)
Vlees terug koelen.
Deeg afstoppen in grillworst darmen en 12 uur hangend laten rusten op een koele, donkere plaats (maximaal 7 graden)
Worsten afkoken op 80 graden (kern 68 graden) +/_ 30 a 45 minuten.
Daarna snel terug koelen.
Worsten bewaren in de koelkast of vriezer en waar neer nodig, darm verwijderen, insmeren met grillworst kruiden of andere kruiden die je lekker vind.
Af grillen op 220 graden voor +/_20 minuten.
Laatst bewerkt door een moderator: