Beef en Steak

Worst: Kippen grillworst.

 
 
 
 

Mike v R

Forum Meubilair
Berichten
10.409
Kippen grillworst.


1kg kippendijen
50 ml water
14 gram colorozo zout
3 gram witte peper
1 gram foelie
0,5 gram gemberpoeder
0,3 gram gemalen kruidnagel

Je kan bij de laatste keer mengen ook nog 100gr stukjes kaas (belegen) er door heen mengen.



Vlees 1x draaien door de 5mm plaat van de gehaktmolen.





Deeg mengen met kruiden en water.
Zeer goed mengen (minimaal 5 minuten)





Vlees even terug koelen.
Vlees nog 1x draaien door de 3mm plaat van de gehaktmolen.



En weer goed mengen. (kaas er door heen mengen)

Vlees terug koelen.

Deeg afstoppen in grillworst darmen en 12 uur hangend laten rusten op een koele, donkere plaats (maximaal 7 graden)





Worsten afkoken op 80 graden (kern 68 graden) +/_ 30 a 45 minuten.



Daarna snel terug koelen.




Worsten bewaren in de koelkast of vriezer en waar neer nodig, darm verwijderen, insmeren met grillworst kruiden of andere kruiden die je lekker vind.
Af grillen op 220 graden voor +/_20 minuten.




a6yhu3uq.jpg

2upytysu.jpg

uzeseneq.jpg
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Ja! ja! Heel fijn weer, ik heb al zo'n trek maar Chef keuken hier is nog nergens mee bezig....
Mooie reportage ook Mike!
 
Ziet er goed uit zeg!
 
lekker Mike, ik hou er van
 
Ziet er weer puik uit Mike!!
 
op zich prima gelukt, ik zal er straks een draadje over openen en een paar foto's erbij plaatsen.
Ook met de verschillen  ;)
 
Heerlijk weer Mike  :)

Was zojuist toevallig bezig met inventariseren wat ik hier allemaal voor nodig heb.

Mac
 
Mike, Ziet er fantastisch uit!, mooie reportage, geeft weer inspiratie en een stijger van de week op de todo lijst ;)
Heb je nog ijs gebruikt ergens voor het terugkoelen of mengen? Water loopt me in de mond, bedankt h? ;)
 
Boel0037 zei:
Mike, Ziet er fantastisch uit!, mooie reportage, geeft weer inspiratie en een stijger van de week op de todo lijst ;)
Heb je nog ijs gebruikt ergens voor het terugkoelen of mengen? Water loopt me in de mond, bedankt h? ;)

Ik gebruik koud water en na het mengen gaat het de koeling in, en dan kan ik ondertussen de molen schoonmaken en opruimen.
 
Mooi partijtje, nu nog een marktkraam ;)
 
Nomnomnom....geen idee waarom, maar krijg plotseling zin in grillworst :P
Ziet er top uit!
 
Zo netjes hoor. Ziet er lekker uit!!
 
lekker worstje heb jij!
 
shit..., ik wil dit worsten virus niet...  :-S
 
Terug
Bovenaan Onderaan