Beef en Steak

Worst: Bratwurst (of gewoon op zn hollands braadworst)

Zo'n worst gaat er hier altijd wel in JT!!
Loopt zo'n RVS vulpijp beter/lekkerder dan eentje van plastic???
 
MarBQ zei:
Zo'n worst gaat er hier altijd wel in JT!!
Loopt zo'n RVS vulpijp beter/lekkerder dan eentje van plastic???

Hey Marco, ja ik vind vooral schapensnaar beter lopen op een rvs pijpje maar dat is per keer ook verschillend.
Op de een of ander manier voelt RVS wat beter aan maar dat zit meer tussen de oren denk ik........ Kunststof pijpjes gaat ook, ik gebruik altijd wel veel water als smeermiddel.....
 
Moet ook maar gaan scoren. De laatste X met de schapen darm was een ramp!!
Gebruik jij ook een nr 5 f alleen de 8??. Heb jij helemaal geen doorvoerplaat??
 
Misschien eentip: Ik sla mijn gehakt samen met de kruiden even flink door met de bisschop van de keukenmachine. De cakeklopper zeg maar. Werkt als een tiet. Kruiden ook meteen perfect gemengd. Gaat echt een stuk sneller dan met de handjes.
 
Thumb up! Of zoals op Facebook: LIKE!
 
MarBQ zei:
Moet ook maar gaan scoren. De laatste X met de schapen darm was een ramp!!
Gebruik jij ook een nr 5 f alleen de 8??. Heb jij helemaal geen doorvoerplaat??

Ik heb als doorvoorplaat een plaat met 16mm gaten.... werkt ook prima, (doen dan wel het mes erbij)
 
Boel0037 zei:
Bratwurst
Kruidenmix
Onderstaande kruiden zijn gebasseerd op 1 kilo vlees totaal
(na het snijden vlees wegen en juiste verhouding uitrekenen)

3/4 eetlepel zout
1/2 theelepel karwijzaad (gekneusd)
1 eetlepel marjoraan
1/2 theelepel witte peper
1/2 theelepel foelie
1/2 theelepel mosterpoeder
100ml water

2. Wegen, kruiden afwegen en vlees half uurtje in de vriezer (hakt het mooier)
Bedankt voor het kijken... en alle input is welkom...

Boel
Boel,
Er zijn inmiddels heel wat Chinese "precisie weegschaaltjes" als nieuwe aanwinst voorbij gekomen op het forum, inclusief die bij mijzelf.
Heb je voor de kruiden inmiddels ook een receptuur in grammen per ingredi?nt?
thanks!
 
Terug
Bovenaan Onderaan