- Berichten
- 3.172

Worst maken is 1 van mijn hobby's.
Hier het recept van Boels Curryworst :
Voor mijn worst heb ik 700 gr hamlappen en 300 gr speklappen gebruikt.
Voor de rest heb ik het recept van Boel gevolgd.
#1 Boels Curryworst
20gr Colorozo
3gr Witte Peper
1 1/4 theelepel oregano
0,6 theelepel korianderzaadpoeder (ketoembar)
0,6 theelepel paprikapoeder
0,6 theelepel kerriepoeder
1/4 theelepel knoflookpoeder
100ml koud water
Het vlees

De kruiden

Eerst door de grove plaat.

Dan een X door de fijne.

Nu komt een belangrijk onderdeel!!
Het is belangrijk dat je de farce veel en erg koud kneedt!!
Ik gebruik een grote kom met ijsblokjes waar ik een kleinere kom met de farce inzet.



En dan kneden en kneden en kneden en kneden en kneden en kneden en kneden en kneden en kneden
en kneden en kneden en kneden en kneden en kneden en kneden en kneden en kneden en kneden,
En zorgen dat alle ijskoud blijft!!
Zelf voeg ik een paar ijsblokjes toe en blijf kneden tot de ijsblokjes zijn gesmolten!!
De farce.


De darm.

Werk in uitvoering met de Porkert 8!!


De worst.




Even een testworstje in de pan.

En het resultaat mag er zijn.
Wij vinden dit een heerlijk worstje wat vaker voorbij zal gaan komen. (Thanx Jan-Teunis!!)

Morgen gaan er vier op de WGA en de rest wordt gevacumeerd voor de volgende X.

Thanx for watching, eet smakelijk en tot de volgende keer!!
Greetz Marco
Laatst bewerkt door een moderator: