BasBQ
Beef en Steak

Worst: Boels Curryworst

MarBQ

Gerijpt
 
 
 
 
 
Berichten
3.192
DSC03367_zps19e158fa.jpg

Worst maken is 1 van mijn hobby's.
Hier het recept van Boels Curryworst :

Voor mijn worst heb ik 700 gr hamlappen en 300 gr speklappen gebruikt.
Voor de rest heb ik het recept van Boel gevolgd.
#1 Boels Curryworst

20gr Colorozo
3gr Witte Peper
1 1/4 theelepel oregano
0,6 theelepel korianderzaadpoeder (ketoembar)
0,6 theelepel paprikapoeder
0,6 theelepel kerriepoeder
1/4 theelepel knoflookpoeder
100ml koud water

Het vlees
DSC03349_zps78c2604d.jpg


De kruiden
DSC03351_zps736bde60.jpg


Eerst door de grove plaat.
DSC03352_zps3c33b3df.jpg


Dan een X door de fijne.
DSC03353_zps67ac6eb7.jpg


Nu komt een belangrijk onderdeel!!
Het is belangrijk dat je de farce veel en erg koud kneedt!!
Ik gebruik een grote kom met ijsblokjes waar ik een kleinere kom met de farce inzet.

DSC03354_zpsdffa454a.jpg


DSC03356_zps994fad80.jpg


DSC03357_zps6854f49d.jpg


En dan kneden en kneden en kneden en kneden en kneden en kneden en kneden en kneden en kneden
en kneden en kneden en kneden en kneden en kneden en kneden en kneden en kneden en kneden,
En zorgen dat alle ijskoud blijft!!
Zelf voeg ik een paar ijsblokjes toe en blijf kneden tot de ijsblokjes zijn gesmolten!!

De farce.
DSC03358_zps4e215152.jpg


DSC03359_zps4640dcf7.jpg


De darm.
DSC03361_zpsa5d4d7be.jpg


Werk in uitvoering met de Porkert 8!!
DSC03362_zpsfafbcf3a.jpg


DSC03363_zpsf138dc88.jpg


De worst.
DSC03364_zps390fd283.jpg


DSC03365_zps67a8af4e.jpg


DSC03366_zpsf3f6722f.jpg


DSC03367_zps19e158fa.jpg


Even een testworstje in de pan.
DSC03371_zps1fd4260a.jpg


En het resultaat mag er zijn.
Wij vinden dit een heerlijk worstje wat vaker voorbij zal gaan komen. (Thanx Jan-Teunis!!)
DSC03373_zps79567d53.jpg


Morgen gaan er vier op de WGA en de rest wordt gevacumeerd voor de volgende X.
DSC03375_zps66090272.jpg


Thanx for watching, eet smakelijk en tot de volgende keer!!

Greetz Marco
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Mike v R

Forum Meubilair
 
 
 
 
Berichten
10.409
Dat ziet er goed gelukt uit, lekker.
 

MarBQ

Gerijpt
 
 
 
 
 
Berichten
3.192
Voor ??n testworstje Ceriel!?!? ;) ;)
 

Boel0037

Pitmaster
 
 
Berichten
960
Zo dat ziet er goed uit! Blij dat hij in de smaak valt! Na een nachtje liggen zijn ze nog lekkerder! Welke kerrie heb je gebruikt? Was ie pittig genoeg?
Lachen man! Eet smakelijk alvast gaat helemaal goed komen!
 

Leo

Forum Meubilair
 
 
 
Berichten
11.363
dat ziet er heerlijk en goed gelukt uit
 

maroc

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.546
Lekkere worsten hoor marco :D

Ceriel zei:
Ziet er lekker uit Marco. Alleen het woord "pan" ken ik niet, leg uit...? :p

Nee met een bbq count van 38 in 2014 zal jij die wel niet in huis hebben waarschijnlijk ;)
 

ReneR

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
2.395
Marco, als je niet voldoende ruimte hebt in de vriezer wil ik wel wat van die worstjes voor je opeten hoor :D
 

Boel0037

Pitmaster
 
 
Berichten
960
Hey marco, hoe waren de worsten afgelopen weekend?
Heb je ze nog op de WGA gehad?
 

MarBQ

Gerijpt
 
 
 
 
 
Berichten
3.192
Lekker op de WGA!! ze waren heerlijk sappig met een lekker pitje van de peper.
Er liggen nog vier van deze jongens in de vriezer en als deze op zijn wordt er weer gedraaid!!
Laterzzz!!!
 
Bovenaan Onderaan