BasBQ
Beef en Steak

Wok op de Masterbuilt kamado

diesel4666

Kooltjesharker
 
 
Berichten
221
Ik ben eens aan het uitzien om een wok aan te schaffen voor op de Masterbuilt kamado. Ik dacht een carbon stalen wok te nemen. Soms lees je wel eens het advies om 1 met oren te nemen ipv een steel. Uitleg is dan dat je het deksel van de kamado nog kan sluiten. Maar dit vind ik wel heel vreemd bij wokken. Ik zoek dus eentje met steel. Tips?
Bestaat er 1 of ander accessoire (soort ring ofzo) om de wok op te kunnen plaatsen?
 

diesel4666

Kooltjesharker
 
 
Berichten
221

SandyMan

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
2.614
Ik heb zonet de divide&Conquer van Kamado Joe besteld, dan zit die "accessory ring" er bij.

Enig idee of deze wok wat is? En of die in die ring past?

Mocht het passen gaat je mooie bamboo handvat het niet lang houden denk ik..?

edit: staat de lengte bij: L: 54cm
je rooster is 49cm. dan weet je het wel he?
 

diesel4666

Kooltjesharker
 
 
Berichten
221
Mocht het passen gaat je mooie bamboo handvat het niet lang houden denk ik..?

edit: staat de lengte bij: L: 54cm
je rooster is 49cm. dan weet je het wel he?
Wokken is roerbakken, dus dan is het sowieso met het deksel van de kamado open natuurlijk. Dus de totale lengte inclusief handvat, is niet zo belangrijk.

Maar ondertussen is het bestelde D&C-systeem toegekomen, dus nu kan ik eens passen met een (tefal) wok die ik in huis heb. Deze is 30cm in diameter.

Ik dacht dat je best het accessory rack op de onderste plaats in het D&C legt, zodat je wok echt in de vlammen ligt.
Maar dan zie je dat de steel in de weg zit en op het keramiek rust. (Bij deze wok iig)

Nu heb ik momenteel volgende wok op het oog.
Deze is wat groter (38cm) en de steel is hoger bevestigd. Hopelijk past deze goed...
2b4f5369fa1da1d64eb8b4f88b3a8301.jpg
 

Free_ltd

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
4.554
Zelf staat een wok nog op het lijstje. Maar ik heb een gietijzeren in mijn hoofd met oortjes. Dan kan het deksel dicht en kan hij op de laagste stand. Opschudden kan ook met oortjes.
 

diesel4666

Kooltjesharker
 
 
Berichten
221
Om echt te wokken is een steel toch wel onontbeerlijk.
Ik denk dat ik deze maar eens ga bestellen. Hij kan altijd nog retour, moest het niet goed passen.
 

Roland1971

Kooltjesharker
 
 
Berichten
129
sinds een paar maanden into het wokken.. wat een geweldige aanvulling. Ga ajb voor een Carbon steel Wok ronde bodem en niet te klein, 15” minimaal met steel.. maak m goed schoon voordat je gaat inbranden.. (op Amazon de Jade Carbon steel checken, heel betaalbaar en indien in de buurt, oriëntal Plaza)

je gerecht bereiden is minder dan 5 min… deksel dicht ? Geen tijd voor…

tip op youtube “school of wok” daar krijg je perfect de basics uitgelegd met heerlijke gerechten

aanvullend wil je mss wel een Bastard buddy of Foker wokbrander… perfecte aanvulling op je saté en char sieuw of buikspek van de Bbq…
 
Laatst bewerkt:

Grimlord

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.368
Zelf staat een wok nog op het lijstje. Maar ik heb een gietijzeren in mijn hoofd met oortjes. Dan kan het deksel dicht en kan hij op de laagste stand. Opschudden kan ook met oortjes.
Heb al meer dan een jaar deze in mijn bezit, ik gebruik deze zowel op de BBQ als op mijn fornuis
 

JWZ

Vuurmaker
Berichten
67
Heb de lichtgewicht gietijzeren wokpan van Skottsberg gekocht, paar keer gebruikt nu. Geweldig ding!
 

diesel4666

Kooltjesharker
 
 
Berichten
221
En eindelijk besteld en reeds toegekomen. Het is een carbon stalen wok met ronde bodem geworden. De diameter van 38cm past perfect op de accessory rack op de kamado.
549d1246211c09f59ca5e8f39036d425.jpg
de67417ab44a72b8cd47ffca3fd06988.jpg
0add231a5f1b820577766b829843ae1a.jpg
 

Zzzjon

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
3.125
Heel gaaf, daar ga je veel plezier aan beleven.
 
Bovenaan Onderaan