- Berichten
- 172
Gisteren aan de slag geweest met een experimentje.
Een everzwijnenragout gegaard in een pompoen.
Eerst het vlees even aangezet en wat rook gegeven met de smoketube (bourbon pellets) en ondertussen de overige ingrediënten klaargemaakt:
Al dit lekkers paste maar net in de pompoen (tijdens het garen is het nog wat gezakt waardoor de bouqet en de peperkoek er nog in kon).
Voor de veiligheid alles ook maar in de DO gezet.
Dan mocht hij er op (rechtstreeks op de platesetter omdat anders het deksel niet meer dicht ging).
Na een vier uurtjes op een 120°C was hij gaar en mocht hij in de oven om warm te houden.
Als bijgerechtjes een witloofsalade en wat kroketjes.
Wauw, wat is dit ongelooflijk lekker geworden!
Experiment geslaagd.
De pompoen was goed gegaard (je kon het vruchtvlees er zo uitscheppen) en de smaak van de stoofpot zat er goed in!
Enkel aan de onderkant was hij wat beginnen lekken waardoor ik wel wat kuiswerk ga hebben aan de DO (ik heb een grotere Q nodig!).
Volgende keer een iets grotere pompoen kopen en wat experimenteren met de vulling (een curry lijk mij hier ook lekker in).
Deze doet uiteraard mee aan de fotowedstrijd van deze maand, pompoen en wild, meer herfst gaat het niet worden toch?!
Een everzwijnenragout gegaard in een pompoen.
Eerst het vlees even aangezet en wat rook gegeven met de smoketube (bourbon pellets) en ondertussen de overige ingrediënten klaargemaakt:
- pompoen ontdaan van de pitten
- spek, boschampignons, ui en wortel gesneden
- bouquet garni van rozemarijn en laurier gemaakt
- peperkoek met mosterd en Luikse stroop gesmeerd
- rundsbouillon en een Guinness klaargezet.
Al dit lekkers paste maar net in de pompoen (tijdens het garen is het nog wat gezakt waardoor de bouqet en de peperkoek er nog in kon).
Voor de veiligheid alles ook maar in de DO gezet.
Dan mocht hij er op (rechtstreeks op de platesetter omdat anders het deksel niet meer dicht ging).
Na een vier uurtjes op een 120°C was hij gaar en mocht hij in de oven om warm te houden.
Als bijgerechtjes een witloofsalade en wat kroketjes.
Wauw, wat is dit ongelooflijk lekker geworden!
Experiment geslaagd.
De pompoen was goed gegaard (je kon het vruchtvlees er zo uitscheppen) en de smaak van de stoofpot zat er goed in!
Enkel aan de onderkant was hij wat beginnen lekken waardoor ik wel wat kuiswerk ga hebben aan de DO (ik heb een grotere Q nodig!).
Volgende keer een iets grotere pompoen kopen en wat experimenteren met de vulling (een curry lijk mij hier ook lekker in).
Deze doet uiteraard mee aan de fotowedstrijd van deze maand, pompoen en wild, meer herfst gaat het niet worden toch?!