BasBQ
Beef en Steak

Whisky proeverij bbq hapjes

 

miko1979

Tondelzoeker
Berichten
5
4 x per jaar komt de WSA (whisky society achterhoek) bij elkaar om een aantal whisky's te proeven. Ditmaal organiseer ik de avond, met als thema 'peated'. Maar dan geen peated whisky maar bbq gerechtjes gerookt op whisky vaten.

Ik ben nog op zoek naar een aantal kleine gerechtjes, die goed kunnen passen bij whisky.

Ik hoor het graag, tips voor een bijpassende whisky is natuurlijk ook welkom.


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
 
Dus naast het Biergenietschap is er ook nog een Whisky Genootschap bij jullie?  :p Was ik er maar blijven wonen...

Wat hapjes betreft, staan er heel veel in het receptendeel.
De gevulde champignons. Camembert met tijm en honing, MOINK's en natuurlijk kippenvleugels zijn erg lekker.... Allemaal goed voor te bereiden en indirect gegaard dus je hoeft er niet bij te blijven
 
Het is een beetje een riskante combinatie. Ben je niet bang dat de (rokerige) smaak van de gerechten de smaak van de whisky gaat be?nvloeden? Zou voor beide zonde zijn natuurlijk.

Maar wat idee?n:
- warm gerookte zalm is altijd prima met whisky.
- chicken wings (met een whisky bbq saus wellicht?).
- klein broodje hamburger (slider).

En nog wat tips: https://www.bestofwhisky.com/blog/nl/7-tips-for-whisky-food.html
 
Tante Google is mijn beste vriendin, heb een leuk stukje gevonden over gerechten in combinatie met welke whisky  ;)

https://wealllovewhisky.wordpress.com/2013/10/18/whisky-food-pairing-yes-please/


 
Wat een briljant concept zeg! Weet je dat er ook prachtige blokjes rookhout zijn van oude whisky vaten?
Ik heb ze van Smokewood en die zijn geweldig! Als je die zak open doet ruikt me dat lekker joh!
Veel plezier en smakelijkheid!
 
Terug
Bovenaan Onderaan