- Berichten
- 989
Hoi Bbq genoten
When life gives you a hamburger
Nu is zo een broodje met een lekkere Burger opzicht al heel lekker en heb ik al heel wat smakelijke burgers verorberd in mijn leven. Maar het leek mij leuk om eens een Burger te maken die niet standaard is.Na wat speurwerk op dit forum en op internet kwam ik de Luther Burger tegen. Dat opzicht leek me al een niet aller daagse burger. Maar ik wilde iets anders dan de Luther Burger. En via de Luther Burger kwam ik uit bij een Cronut Burger, ik zie je al denken, een Cornut Burger ? Ja een Cronut Burger, het is een Cronut maar dan een Cronut met een Burger er tussen , wat is een Cronut? Dat is een hybride lekkernij tussen een donut en een croissant, das een Cronut. waarvan het glazuur van je tanden spat door alle suiker en kaneel wat erom heen zit. Het is bijna barbaars om daar
een zelf gemaakte Brisket Burger tussen te stoppen met smeltkaas en als toppings Maple Bourbon Bacon jam en augurken en op de bodem een lading Bbq Saus, en boven op Maple Siroop die over de Cronut Burger stroomt.
Ik ben voor dit recept uit gegaan van 3 mensen
Ingrediënten voor de The Cronut Brisket Burger
- 1 Blik croissant deeg large ( of je maakt je eisen croissant deeg, maar das een tijdrovende klus )
- Frituurpan of ketelt waar je in kunt frituren
- Suiker en beetje kaneel
- Olie/ frituurvet
- Cronut vorm uitsteker of een uitsteek vorm van - 9 cm en eentje van 3 cm
- 3 x een Brisket Burger ( kan elke hamburger zijn die je lekker vind, als het maar niet zo een smerige plastic schijf is
- Maple Bourbon Bacon Jam
- 3 x augurken
- 3 x plakjes smeltkaas
- Bbq saus naar keuze
- 3 x Cronut ( dit wordt het Burger Broodje )
- Maple siroop
We beginnen met het maken van de Cronut:
- Rol het croissantdeeg helemaal uit. Druk steeds twee plakjes croissantdeeg, dit zijn dus twee driehoekjes, tegen elkaar zodat de snijrand verdwijnt. Je krijgt dan drie rechthoekige plakken croissantdeeg.
- Vouw de rechterkant van het deeg tot 2/3 naar binnen en vouw de linkerhelft hier overheen. Vouw het hele pakketje deeg dan een keer dubbel en rol het uit tot de plak deeg groot genoeg is om er met een Cronut stans een Cronut uit te steken.
- Verhit olie in een (frituur)pan naar 170°C. Frituur de cronuts in 3 minuten aan weerszijden goudbruin.
- Als de Cronut klaar is laat je deze uitlekken en rol je ze warm door het suiker / kaneel mengsel en zet je ze op een rooster om helemaal af te koelen
Ik heb de dag ervoor de Brisket Burgers gedraaid. Altijd een feestje, zelf gemaakte burgertjes. Ik heb burgers gemaakt van Brisket en Bavette van elk 180 gr met een 80/20 verhouding.
Ook de Maple Bourbon Bacon Jam heb ik de dag ervoer gemaakt ( helaas geen foto van )
Steek de Bbq aan naar 200c en grill de Burger medium rare ( of langer als je dat wilt ) en leg vervolgers een plakje smeltkaas op de burger en laat dat smelten
Nu ga je de Cronut Burger opbouwen
Pak de Cronut die je hebt laten afkoelen erbij en snijd deze voorzichtig doormidden. Let wel op want de Cronut is nogal fragiel.
Op bodem van de Cronut smeer je naar keuze Bbq saus,daarboven op leg je de Brisket Burger daarboven op weer leg je dan wat gesneden augurk met daar boven op wat warme Maple Bourbon Bacon Jam , vervolgens pak je wat maple siroop en giet je dit rijkelijk van boven op de toppings, deksel erop en genieten maar van deze smerige lekker Cronut Burger
Ik heb me oprecht afgevraagd of deze combinatie lekker was, maar het was echt de bom zoals hier thuis zijden.
Dankjewel voor het lezen!
Groet Roy
When life gives you a hamburger
Nu is zo een broodje met een lekkere Burger opzicht al heel lekker en heb ik al heel wat smakelijke burgers verorberd in mijn leven. Maar het leek mij leuk om eens een Burger te maken die niet standaard is.Na wat speurwerk op dit forum en op internet kwam ik de Luther Burger tegen. Dat opzicht leek me al een niet aller daagse burger. Maar ik wilde iets anders dan de Luther Burger. En via de Luther Burger kwam ik uit bij een Cronut Burger, ik zie je al denken, een Cornut Burger ? Ja een Cronut Burger, het is een Cronut maar dan een Cronut met een Burger er tussen , wat is een Cronut? Dat is een hybride lekkernij tussen een donut en een croissant, das een Cronut. waarvan het glazuur van je tanden spat door alle suiker en kaneel wat erom heen zit. Het is bijna barbaars om daar
een zelf gemaakte Brisket Burger tussen te stoppen met smeltkaas en als toppings Maple Bourbon Bacon jam en augurken en op de bodem een lading Bbq Saus, en boven op Maple Siroop die over de Cronut Burger stroomt.
Ik ben voor dit recept uit gegaan van 3 mensen
Ingrediënten voor de The Cronut Brisket Burger
- 1 Blik croissant deeg large ( of je maakt je eisen croissant deeg, maar das een tijdrovende klus )
- Frituurpan of ketelt waar je in kunt frituren
- Suiker en beetje kaneel
- Olie/ frituurvet
- Cronut vorm uitsteker of een uitsteek vorm van - 9 cm en eentje van 3 cm
- 3 x een Brisket Burger ( kan elke hamburger zijn die je lekker vind, als het maar niet zo een smerige plastic schijf is
- Maple Bourbon Bacon Jam
- 3 x augurken
- 3 x plakjes smeltkaas
- Bbq saus naar keuze
- 3 x Cronut ( dit wordt het Burger Broodje )
- Maple siroop
We beginnen met het maken van de Cronut:
- Rol het croissantdeeg helemaal uit. Druk steeds twee plakjes croissantdeeg, dit zijn dus twee driehoekjes, tegen elkaar zodat de snijrand verdwijnt. Je krijgt dan drie rechthoekige plakken croissantdeeg.
- Vouw de rechterkant van het deeg tot 2/3 naar binnen en vouw de linkerhelft hier overheen. Vouw het hele pakketje deeg dan een keer dubbel en rol het uit tot de plak deeg groot genoeg is om er met een Cronut stans een Cronut uit te steken.
- Verhit olie in een (frituur)pan naar 170°C. Frituur de cronuts in 3 minuten aan weerszijden goudbruin.
- Als de Cronut klaar is laat je deze uitlekken en rol je ze warm door het suiker / kaneel mengsel en zet je ze op een rooster om helemaal af te koelen
Ik heb de dag ervoor de Brisket Burgers gedraaid. Altijd een feestje, zelf gemaakte burgertjes. Ik heb burgers gemaakt van Brisket en Bavette van elk 180 gr met een 80/20 verhouding.
Ook de Maple Bourbon Bacon Jam heb ik de dag ervoer gemaakt ( helaas geen foto van )
Steek de Bbq aan naar 200c en grill de Burger medium rare ( of langer als je dat wilt ) en leg vervolgers een plakje smeltkaas op de burger en laat dat smelten
Nu ga je de Cronut Burger opbouwen
Pak de Cronut die je hebt laten afkoelen erbij en snijd deze voorzichtig doormidden. Let wel op want de Cronut is nogal fragiel.
Op bodem van de Cronut smeer je naar keuze Bbq saus,daarboven op leg je de Brisket Burger daarboven op weer leg je dan wat gesneden augurk met daar boven op wat warme Maple Bourbon Bacon Jam , vervolgens pak je wat maple siroop en giet je dit rijkelijk van boven op de toppings, deksel erop en genieten maar van deze smerige lekker Cronut Burger

Ik heb me oprecht afgevraagd of deze combinatie lekker was, maar het was echt de bom zoals hier thuis zijden.
Dankjewel voor het lezen!
Groet Roy
Laatst bewerkt: