goosebumps
Vuurmaker
- Berichten
- 63
Het leek me wel een leuk idee om een wereldreis te maken. Helaas moet dat gezien de huidge omstandigheden op de BBQ. Ook leuk toch?
Wie doet er mee in dit draadje?
Ik zal zelf afsteken met een reisje naar Griekenland. Allereerst ff een playlistje opzetten https://open.spotify.com/playlist/77R5U4rqqu4nt58aWUlYVF?si=4WSOF6waTi6KuXHxtqkvpQ
Helaas geen Ouzo in huis dus maar een wijntje er bij. Kamado aan met een halve deflector er in. Boven het indirecte deel komt dadelijk de reeds afgesneden Gyros te liggen.
Gisteravond alvast een spitskool salade gemaakt:
- gesneden spitskool
- fijngesneden wortel
- peterselie
- dressing van peper, zout, olijfolie en azijn
Een nachtje laten staan is echt lekkerder hierbij.
En gisteravond ook alvast de tzaziki gemaakt:
- 1 komkommer. Zaadlijst eruit, raspen, wat zout erdoor en flink laten uitlekken
- griekse yoghurt
- flink wat dille (verse is lekker, gedroogd kan ook)
- knoflook naar smaak, ik had er 4 tenen door
- Olijfolie
- peper
Ook hier is een nachtje laten staan erg lekker
En de gyros:
- Varkensfilet in plakken (maar procureur, die ik niet in huis had, is waarschijnlijk nog lekkerder omdat het wat meer vet heeft)
- Rub maken van tijm, bassilicum, oregano, paprika poeder, komijn, uienpoeder, knoflook, en peper (zie ook recept van Noskos https://www.bbq-nl.com/bbq-gyros/)
Had ik ook de avond vantevoren gerubbed.
De varkensfilet op een spies geprikt met een halve ui aan weerszijden (omdat het kan.... en het houd ook wel het vlees een beetje op zijn plek)
Omdat ik geen rotisserie heb maar gewoon op het rooster en af en toe draaien. Zo nu en dan den knapperige randjes eraf snijden, in een pannetje boven het indirecte deel en weer draaien totdat de spies leeg is.
Alles in een wrap die ik ook nog even onder het tostie ijzer gedaan heb.
Dit was echt lekker. Ik kreeg er zelfs een vakantiegevoel van en het bracht me zo weer terug naar de Griekse Eilanden.
Wie doet er mee en post hieronder nog een andere leuke reis?
Wie doet er mee in dit draadje?
Ik zal zelf afsteken met een reisje naar Griekenland. Allereerst ff een playlistje opzetten https://open.spotify.com/playlist/77R5U4rqqu4nt58aWUlYVF?si=4WSOF6waTi6KuXHxtqkvpQ
Helaas geen Ouzo in huis dus maar een wijntje er bij. Kamado aan met een halve deflector er in. Boven het indirecte deel komt dadelijk de reeds afgesneden Gyros te liggen.
Gisteravond alvast een spitskool salade gemaakt:
- gesneden spitskool
- fijngesneden wortel
- peterselie
- dressing van peper, zout, olijfolie en azijn
Een nachtje laten staan is echt lekkerder hierbij.
En gisteravond ook alvast de tzaziki gemaakt:
- 1 komkommer. Zaadlijst eruit, raspen, wat zout erdoor en flink laten uitlekken
- griekse yoghurt
- flink wat dille (verse is lekker, gedroogd kan ook)
- knoflook naar smaak, ik had er 4 tenen door
- Olijfolie
- peper
Ook hier is een nachtje laten staan erg lekker
En de gyros:
- Varkensfilet in plakken (maar procureur, die ik niet in huis had, is waarschijnlijk nog lekkerder omdat het wat meer vet heeft)
- Rub maken van tijm, bassilicum, oregano, paprika poeder, komijn, uienpoeder, knoflook, en peper (zie ook recept van Noskos https://www.bbq-nl.com/bbq-gyros/)
Had ik ook de avond vantevoren gerubbed.
De varkensfilet op een spies geprikt met een halve ui aan weerszijden (omdat het kan.... en het houd ook wel het vlees een beetje op zijn plek)
Omdat ik geen rotisserie heb maar gewoon op het rooster en af en toe draaien. Zo nu en dan den knapperige randjes eraf snijden, in een pannetje boven het indirecte deel en weer draaien totdat de spies leeg is.
Alles in een wrap die ik ook nog even onder het tostie ijzer gedaan heb.
Dit was echt lekker. Ik kreeg er zelfs een vakantiegevoel van en het bracht me zo weer terug naar de Griekse Eilanden.
Wie doet er mee en post hieronder nog een andere leuke reis?