- Berichten
- 3.193
Mijn werkwijze:
Ik gebruik de Ooni calculator en die volg ik.
Als ik daar in invoer dat ik het deeg 4 uur van tevoren uit de koelkast haal en de kamer temperatuur instel dan past de calculator daar de gist hoeveelheid op aan.
Ik haal de bulk dus meestal 4 uur van te voren uit de koelkast, maak er bolletjes van en begin 4 uur later met bakken.
Te koud voel je meteen dan is het deeg wat stugger en lastig te stretchen.
Als je de calculator niet gebruikt heb zou ik minimaal 2 uur pakken.
Nog een tip: verwarm je Ooni voor op de hoogste stand maar zeker als je voor het eerst gaat bakken daarna naar de laagste stand. Het gaat écht heel hard anders.
Ik gebruik de Ooni calculator en die volg ik.
Als ik daar in invoer dat ik het deeg 4 uur van tevoren uit de koelkast haal en de kamer temperatuur instel dan past de calculator daar de gist hoeveelheid op aan.
Ik haal de bulk dus meestal 4 uur van te voren uit de koelkast, maak er bolletjes van en begin 4 uur later met bakken.
Te koud voel je meteen dan is het deeg wat stugger en lastig te stretchen.
Als je de calculator niet gebruikt heb zou ik minimaal 2 uur pakken.
Nog een tip: verwarm je Ooni voor op de hoogste stand maar zeker als je voor het eerst gaat bakken daarna naar de laagste stand. Het gaat écht heel hard anders.