Beef en Steak

Welke kamado?

Tof man je eerste 'echte' BBQ.
Ik ben heel blij met mijn basterd en ook met de keuze voor een large terwijl ik eigenlijk een medium overwoog (en super toffe garantie). maar als je daar niet meteen een klik bij het merk hebt dan zou je nog rustig wat rond kunnen kijken. Eventueel hopen op een goede actie van bv een kamado joe?
Ik ben wel voorstander van ineens iets goeds kopen.

De tips om met een kogel te beginnen kan natuurlijk altijd. Heb je iets om alvast mee te hobbiën. Zie hier hele lekkere dingen voorbij komen op kogels.
 
Als ik naar mezelf kijk dan bbq ik al jaren op een Weber en heb ik pas sinds kort een Kamado. Op de Weber deed ik niet veel meer dan worsten en hamburgers flippen met evt wat groente. Nu met de Kamado ben ik pas met low&slow dingen aan de gang gegaan en dat valt me alles mee!
Op het moment dat je denkt dat een Kamado een glimlach op je gezicht gaat toveren zeg ik DOEN!
Zelf heb ik een Gril Guru Large en dat is qua budget wat vriendelijker en tot nu toe bevalt ie prima.
 
Ondanks alle lovende en prijzende woorden over kamado's ben ik het erg eens met o.a. Ewald en Smokie koop eerst een Weber kogel bbq. o.i.d. (desnoods op marktplaats) voor een prikkie, leer er mee omgaan en je zult versteld staan van de lekkere gerechten die je daar op kunt maken en vind je het dan nog leuk ga dan eens nakenken over een kamado die als je een echt goede wilt toch veel duurder is.

.



Heerlijke ribben en een procureur van m'n Weber kogeltje

 
Laatst bewerkt:
Ondanks alle lovende en prijzende woorden over kamado's ben ik het erg eens met o.a. Ewald en Smokie koop eerst een Weber kogel bbq. o.i.d. (desnoods op marktplaats) voor een prikkie, leer er mee omgaan en je zult versteld staan van de lekkere gerechten die je daar op kunt maken en vind je het dan nog leuk ga dan eens nakenken over een kamado die als je een echt goede wilt toch veel duurder is.
Hans ik begrijp je reactie helemaal en snap ook dat @Ewald dit zegt. Te snel kiest men gelijk voor een kamado, omdat je daar teminste "echt" op zou kunnen bbq'n/koken.
Ik zelf ben begonnen met een weber 47 van mp, daarna 57 van mp en uiteindelijk een nieuwe mastertouch. En weer later een kj2 (welke ik overigens niemand meer zou aanraden, maar dat is een andere discussie 😉).
Het klopt dat je de heerlijkste gerechten kunt maken op de Weber en zeker ga je ook geen verschil proeven. Echter is de manier van bbq'n wel totaal anders. Veel actiever, minder "makkelijk?? ".
Dat moet je wel liggen. Ik vond de stap naar een gesloten bbq al een groot verschil, helemaal naar een kamado.
Je beleving is totaal anders.
Ik werk nu zelf meestal met een controller op de kamado. Velen zeggen dat dit totaal overbodig is. Van de andere kant had ik anders met twee kleine kinderen in de luiers, de bbq zonder blower niet zoveel aan gehad.
Gemak dient de mens en heeft ook invloed op je ervaring.

Wat leuker of beter is laat ik in het midden, maar je ervaring is wel anders.
Wat je iig niet wilt, is na een jaar spijt van je aankoop.
 
Helemaal mee eens en gelukkig hoef je van een BBQ die je op m.p. gekocht hebt voor een paar tientjes niet zoveel tranen te laten vloeien die raak je voor een klein bedrag altijd wel weer kwijt, anders is dat met een kamado die je voor veel centjes gekocht hebt om er achter te komen dat je het eigenlijk toch niet zo leuk vind maar ieder z'n idee daar over natuurlijk.
 
Terug
Bovenaan Onderaan