- Berichten
- 768
Ik begin de slag voor het roken van vis een beetje te pakken. Gelukkig is makreel een makkelijke vis, die je volgens mij niet snel kan verknoeien. Voorlopig hou ik het nog bij een paar visjes. Deze makrelen had ik al wat weekjes in de vriezer en konden mooi bevroren en al de pekel in. Op een ander Rookforum had ik de tip gezien om een vergiet te gebruiken voor de mot. Dat was een gouden tip, want dat was nl een aardig probleem wat ik had in de WSM dat als ik wilde afroken met mot het probleem dat de helft door het rooster viel. Dus voordat ik ging beginnen even langs de Blokker om te kijken wat ik kon kopen toen ik een ijzeren vlamverdeler zag met een fijn gaas er overheen. Toen bedacht ik dat ik nog een magnetronrekje op hoge poten had die kon ik dan mooi boven de briketten zetten. Wonder boven wonder klopte mijn idee heel goed en toen de temperatuur wat omhoog ging kon ik heel moii gedoseerd afroken met mot van kers.
Al met al zijn het weer 3 heerlijke visjes geworden. Voor de winter wil ik zeker ook een cold smoker aanschaffen, dan kan ik eens koud gerookte zalm maken.
De foto's anders is het niet gebeurd.
In de pekel
Halverwege
Lekker afroken
En klaar
Het handige rekje
Al met al zijn het weer 3 heerlijke visjes geworden. Voor de winter wil ik zeker ook een cold smoker aanschaffen, dan kan ik eens koud gerookte zalm maken.
De foto's anders is het niet gebeurd.
In de pekel

Halverwege

Lekker afroken

En klaar

Het handige rekje
