- Berichten
- 256
Gisteren de voorbereidingen voor een wedstrijdwaardige pulled pork uit het boek “het vuur de baas” getroffen.
Voor het eerst met injecteren in de weer… nou laten we zeggen dat dat nog wat oefening behoeft. (tips zijn welkom!)
Rub erover en goed ingepakt de koelkast in.
Vanmorgen op tijd de Q aangestoken en het Knorretje erop gelegd.
Wederom ging er vandaag een flinke bui overheen maar Knorretje lag lekker warm en ik dook ondertussen verder in het boek en de keuken in voor lekkere briochebollen (www.Francesca kookt.nl)
Halverwege de middag leek de bark vast te zitten, hoewel ik dat nog wel een lastige inschatting vind. De procureur goed ingepakt en terug om door te garen tot 90 graden.
Toen hij die temperatuur bereikt had vond ik dat hij nog niet overal zacht genoeg was, dus nog even terug.
Bij 93 graden was ie overal mooi zacht en mocht hij eraf. Even uitlaten dampen en dan weer de uitdaging om hem een uur (!) te laten rusten. Ondertussen de eindsaus en koolsalade gemaakt.
Na het rusten tijd om mijn klauwen uit te proberen
En toen was het eindelijk tijd om te gaan proeven; wat een mooie smaak, een heerlijk broodje pulled pork! Wat mij betreft sowieso wedstrijdwaardig
Voor het eerst met injecteren in de weer… nou laten we zeggen dat dat nog wat oefening behoeft. (tips zijn welkom!)
Rub erover en goed ingepakt de koelkast in.
Vanmorgen op tijd de Q aangestoken en het Knorretje erop gelegd.
Wederom ging er vandaag een flinke bui overheen maar Knorretje lag lekker warm en ik dook ondertussen verder in het boek en de keuken in voor lekkere briochebollen (www.Francesca kookt.nl)
Halverwege de middag leek de bark vast te zitten, hoewel ik dat nog wel een lastige inschatting vind. De procureur goed ingepakt en terug om door te garen tot 90 graden.
Toen hij die temperatuur bereikt had vond ik dat hij nog niet overal zacht genoeg was, dus nog even terug.
Bij 93 graden was ie overal mooi zacht en mocht hij eraf. Even uitlaten dampen en dan weer de uitdaging om hem een uur (!) te laten rusten. Ondertussen de eindsaus en koolsalade gemaakt.
Na het rusten tijd om mijn klauwen uit te proberen

En toen was het eindelijk tijd om te gaan proeven; wat een mooie smaak, een heerlijk broodje pulled pork! Wat mij betreft sowieso wedstrijdwaardig

Laatst bewerkt: