BasBQ
Beef en Steak

Weber Summit Charcoal

stijntje113

Kooltjesharker
Berichten
119
Ik ben aan het twijfelen om een Weber Summit Charcoal te kopen.
Waarschijnlijk wil ik voor degene met tafel gaan. (ik weet het, belachelijk duur voor een tafel) maar ik ben het gewend met de Performer en ik zou niet meer anders willen..
Nu is er het oude & nieuwe model. Ik dacht dat de gasonsteking er bij het nieuwe model af was maar ik zie ze nu op de Weber site toch erbij staan.
Weet iemand wat de verschillen zijn? Ik zelf vind het 1e model het aantrekkelijkst ivm de houder voor de defelctor plate. (het lijkt alsof die ook verschillend is?) En de vuilnisbak.

En het oude model is iets goedkoper nu te krijgen.
 

Cherrywood

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.839
Ik dacht dat alleen het model zonder tafel zonder gas aansteker te krijgen is. Anders zou ik de Webershop gewoon even contacten.
 

Bart1978

Stoker
 
 
 
Berichten
371
Stijntje, ik heb gisteren ook een summit S6 besteld, de versie met tafel. deze heeft nog wel de gasontsteking. de versie zonder tafel heeft de gas voorziening naar mijn weten niet meer.
 

stijntje113

Kooltjesharker
Berichten
119
Stijntje, ik heb gisteren ook een summit S6 besteld, de versie met tafel. deze heeft nog wel de gasontsteking. de versie zonder tafel heeft de gas voorziening naar mijn weten niet meer.
Ik heb hem inmiddels.. En de performer staat er naast zodat ik toch een tafel heb ;)
Ik meen dat die met de tafel ook de dubbelwandige deflector plate heeft. ik vind de enkele plaat zelf niet geweldig.

Veel plezier ermee!
 

Bart1978

Stoker
 
 
 
Berichten
371
Ik heb hem inmiddels.. En de performer staat er naast zodat ik toch een tafel heb ;)
Ik meen dat die met de tafel ook de dubbelwandige deflector plate heeft. ik vind de enkele plaat zelf niet geweldig.

Veel plezier ermee!
De dubbele deflector is niet meer. Dat zijn ze mee gestopt om kosten te besparen en omdat de scharnieren snel stopten door vervuiling. Bij de kosten besparing is ook het rekje voor de deflectorplate weggelaten. Bij de eerste serie kon je de deflector op een aparte plek onder de bodem van de kar schuiven. Ook komt er geen kolen bak meer mee. Na deze (en enkele andere kleien) aanpassingen kon Weber de summit goedkoper op de markt zetten.

Verstuurd vanaf mijn SM-G991B met Tapatalk
 

LOMPE laars

Pitmaster
Berichten
855
Wel bizar wat ze voor die tafel vragen zeg. Zou zelf ook niet zonder die tafel kunnen, gebruik zelf ook een performer.

Hoe bevalt de Summit?

Is deze nou goed op temperatuur te houden tov een normale ketel?
 

Bart1978

Stoker
 
 
 
Berichten
371
Wel bizar wat ze voor die tafel vragen zeg. Zou zelf ook niet zonder die tafel kunnen, gebruik zelf ook een performer.

Hoe bevalt de Summit?

Is deze nou goed op temperatuur te houden tov een normale ketel?
Ik krijg hem morgen binnen en ga hem gelijk goed testen dit weekend. Weet alleen nog niet waarmee.. de tafel kost wat (heel wat) extra, maar een werkblad bij de bbq is altijd handig. En de andere opbergruimte erbij ook.

Verstuurd vanaf mijn SM-G991B met Tapatalk
 

Roland

Stoker
 
Berichten
301
De dubbele deflector is niet meer. Dat zijn ze mee gestopt om kosten te besparen en omdat de scharnieren snel stopten door vervuiling. Bij de kosten besparing is ook het rekje voor de deflectorplate weggelaten. Bij de eerste serie kon je de deflector op een aparte plek onder de bodem van de kar schuiven. Ook komt er geen kolen bak meer mee. Na deze (en enkele andere kleien) aanpassingen kon Weber de summit goedkoper op de markt zetten.

Verstuurd vanaf mijn SM-G991B met Tapatalk

Zijn blijkbaar niet alleen daar aan het besparen, ik heb een aantal maanden terug een WSM 57 gekocht via de Weber site en daar was toen een hoes bij, stond ook zo vermeld op de site maar nu is daar geen sprake meer van, wel dat je 10% korting krijgt op een hoes bij aankoop van een bbq. Prijs van de WSM is nochtans hetzelfde gebleven.

Natuurlijk, iemand die nu pas uitkijkt voor een Weber heeft waarschijnlijk niet door wat er een tijd terug extra bij was, subtiel krijg je minder voor hetzelfde geld.
 

Bart1978

Stoker
 
 
 
Berichten
371
Zijn blijkbaar niet alleen daar aan het besparen, ik heb een aantal maanden terug een WSM 57 gekocht via de Weber site en daar was toen een hoes bij, stond ook zo vermeld op de site maar nu is daar geen sprake meer van, wel dat je 10% korting krijgt op een hoes bij aankoop van een bbq. Prijs van de WSM is nochtans hetzelfde gebleven.
Wat ik las hebben ze besparingen gedaan omdat de klanten de prijs te hoog vonden. De prijs is nu gedaald omdat ze de zelfde platesetter gebruiken als de MT57, en wat kleine dingen weggehaald hebben. De E6 (zonder tafel) had oorspronkelijk ook een gas ontsteking. Die is nu alleen nog bij de S6 aanwezig.
Ik vind een hoes voor een Weber overbodig. Het emaille is zo hard dat hij rustig in weer en wind kan staan. Onder een hoes kan condens blijven zitten waardoor er eerder schimmel kan komen

Verstuurd vanaf mijn SM-G991B met Tapatalk
 

stijntje113

Kooltjesharker
Berichten
119
Ok, de E6 is zelfs duurder geworden. Vorig jaar heb ik hem gekocht en toen waarschuwde ze bij het tuincentrum al dat Weber de prijzen ging verhogen.
Ik heb idd naar die 1e generatie met tafel gekeken maar vond het toch erg veel. Nu heb ik die zonder tafel in de uitverkoop gekocht. (nasezoen)
En qua prijs kan ik een custom meubel er ooit bij gaan bouwen/kopen en ben ik even duur uit.

Qua temp vind ik hem super fijn. Je kunt hem heel goed beheersen (maar dat kun je met de gewone 57er ook) maar vooral kun je hem heel snel in temp laten stijgen als je alles open zet. Ook pizza gaat echt perfect.
Wat ik een groot voordeel vind is dat ze de thermometer hebben aangepast aan de rooster temp. Dus die klopt ook echt. Zelf gebruik ik vaak geen thermometer meer bij iets langere sessies en dan is het toch handig om een idee te hebben.
Afhankelijk van het weer kan hij namelijk toch behoorlijk verschillen bij dezelfde stand van de schuiven.
 

Cherrywood

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.839
Wel bizar wat ze voor die tafel vragen zeg. Zou zelf ook niet zonder die tafel kunnen, gebruik zelf ook een performer.

Hoe bevalt de Summit?

Is deze nou goed op temperatuur te houden tov een normale ketel?
De versie met tafel is altijd MET gas ontsteking. Het is dus niet alleen de tafel waarvoor je betaald.

Ik heb de E6 zonder tafel en zonder gasontsteking nu bijna 2 jaar denk ik.....
Ik vindt hem heel stabiel maar heb er geen keramiek naast staan ter vergelijking.
Het kan niet anders dan dat een keramische bbq stabieler is omdat daar de warmte buffer in het keramiek / de massa zit.
Of de E6 stabieler is dan een ketel weet ik niet. Vond de ketel altijd al heel stabiel........
Zelf merk ik wel dat stabiliteit ook erg afhangt van brandstof, verdeling fijn en grof enz.
 
Bovenaan Onderaan