Daar gaat die dan.
Lijkt meer op een UFO dan pizzaoven.
Heatdeflectors geplaatst.
Volle starter kolen en opwarmen maar.
De appie pizza een beetje gemodificeerd.
Pizza erop en volgens de Weber na 5 minuten 180 graden omdraaien. Was ik echter even vergeten dus te laat. Enfin toch maar gedraaid en ja, je raadt het wel, pizza doorgeslagen. Bodem was veel te hard en met de rand kon je een ruit mee ingooien. Verrassend was wel dat de toppings goed gaar waren en smaakten zoals het hoort.
Overdenkingen:
Pizzadeeg zelf maken. Appie pizza is al voor gebakken dus deeg wordt dan harder bij verwarming van onderaf. Normaal doe ik deze pizza's in een hete luchtoven waarbij de warmte over de pizza wordt geblazen, dus geen warmte van onderaf.
Temperatuur opschroeven door hout toe te voegen. Heb met een infrarood temp.meter iets van 279 graden gemeten achter op de steen. Hout zal m.i. ook de typische houtgeur en smaak verbeteren.
Vuur misschien meer achterin en niet direct onder de steen zoals Weber voorschrijft.
Of nog meer kolen gebruiken 1 starter.
Al met al niet ontevreden over het apparaat, wel helaas over de pizza maar ja, sommige dingen moet je eerst uitvinden. Ik wist vroeger ook niet waar het deksel op een Weber voor diende
dacht dat tegen de regen was! Weet nu wel beter. Enne oefening baart kunst.