Zoals in mijn voorsteltopic aangegeven te hebben na een paar jaar een gasbbq gehad te hebben nu weer op zoek naar een kolenbbq voor low and slow bbqen.
Twijfel nog tussen de weber mastertouch gbs premium of een napoleon kettle pro.
Heb een weber 47 cm gehad en geen klachten over maar wilde nu iets anders dan wat iedereen hier in de buurt in de tuin heeft staan vandaar de napoleon in de vergelijking gegooid.
Dacht dit ik erover uit was om de napoleon te nemen (ivm gietijzeren rooster en in hoogte verstelbaar) totdat ik ergens las dat je voor low and slow beter een rvs rooster kan gebruiken en laat de napoleon nou net een gietijzeren rooster hebben.
Is het echt zo dat je voor low and slow beter rvs kan nemen en voor grillen gietijzer? Of Maakt dat in de praktijk weinig uit? Lijkt mij dat de temperatuur in de ketel en dus van het rooster belangrijker is dan het materiaal van het rooster?
Misschien dat iemand deze bbq's allebei heeft gehad/geprobeerd en er goede tips/mening over kan geven.
Twijfel nog tussen de weber mastertouch gbs premium of een napoleon kettle pro.
Heb een weber 47 cm gehad en geen klachten over maar wilde nu iets anders dan wat iedereen hier in de buurt in de tuin heeft staan vandaar de napoleon in de vergelijking gegooid.
Dacht dit ik erover uit was om de napoleon te nemen (ivm gietijzeren rooster en in hoogte verstelbaar) totdat ik ergens las dat je voor low and slow beter een rvs rooster kan gebruiken en laat de napoleon nou net een gietijzeren rooster hebben.
Is het echt zo dat je voor low and slow beter rvs kan nemen en voor grillen gietijzer? Of Maakt dat in de praktijk weinig uit? Lijkt mij dat de temperatuur in de ketel en dus van het rooster belangrijker is dan het materiaal van het rooster?
Misschien dat iemand deze bbq's allebei heeft gehad/geprobeerd en er goede tips/mening over kan geven.