BasBQ
Beef en Steak

Wat te doen met deze stukjes wild zwijn.

 

Rob13

Vuurmaker
Berichten
72
Nou heb ik het geluk dat ik gisteren deze stukken vlees heb gekregen.
Maar het word een eerste keer voor mij, dat ik hier mee aan de slag ga.
Dus alle tips en suggesties zijn enorm welkom.
Eentje heb ik inmiddels in een marinade liggen of kruiden olie, en ga ik morgen even rondom aanbraden en dan langzaam verder laten garen op de q met een blokje hout erbij. Heb zo het idee dat  dat niet mis kan gaan.
3cef83e4f2a2c57290bd8dfc00596d30.jpg
39fc82afdb7b802c7231073ec9087333.jpg
979baf0bac50c2a2f8f48fd8c5346b82.jpg
f804ddd452f35308da40d9393633845c.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G920F met Tapatalk

 
Succes alvast!
 
Ja hoop dat het goed gaat komen.
Zou toch erg jammer zijn als ik deze verpruts.
Gelukkig heb ik nog een paar stukken om er van te leren.
Maar het valt nog niet mee om recepten te vinden met wild.
Dus des altijd maar een beetje met vallen en opstaan hopen op het beste.

Verstuurd vanaf mijn SM-G920F met Tapatalk

 
Nou op hoop van zegen.
Het vleesje na een nachtje in de olie te hebben gelegen op kamertemperatuur laten komen.

Nu ben ik hem rondom even wat aan het grillen en dan gaat ie een bakje in en ga ik er indirect wat rook over laten gaan.

Misschien dat ik er wat reepjes bacon omheen doe om hem wat beter bij elkaar te houden
a1688ae714bf36308122cab69ce65ed7.jpg
cd75d00aaef9540785fea7eb1ef1b017.jpg
 
Van het vuur af.
Inpakken en laten rusten en maar hopen dat het smaakt
c751be473c9dc20d951c54d9bb57ac51.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G920F met Tapatalk

 
Ben zeer benieuwd naar de smaak.
 
BuKu78 zei:
Ben zeer benieuwd naar de smaak.

Jah ik ook!!
Maar ach we hebben asperges met alles erop en eraan. En het zwijn er als extra bij.
Dus zelfs als het niet smaakt zullen we toch wel vol raken.

De geur en de smaak bij het vingers aflikken na het inpakken was erg goed


Verstuurd vanaf mijn SM-G920F met Tapatalk
 
Het smaakte lekker.
Niet honderd procent tevreden.
Maar voor een eerste poging
a595a94e63d6aee60b41edc6d0966779.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G920F met Tapatalk

 
Ziet er smakelijk uit, tot welke kerntemperatuur heb je hem uiteindelijk gebracht?
 
SilverFox zei:
Ziet er smakelijk uit, tot welke kerntemperatuur heb je hem uiteindelijk gebracht?
62 graden voor rusten.
En hij heeft goed ingepakt toch wel een uurtje mogen rusten.
Vind hem zelf wat ros?.
Ik had hem wat meer door verwacht



Verstuurd vanaf mijn SM-G920F met Tapatalk

 
Hij ziet er erg smakelijk uit. En met asperge enzo... heerlijk en weer is wat anders :)


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Och, perfectie meteen de eerste keer is ook niet leuk moet je maar denken. Lekker noteren wat je hebt gedaan, kleine aanpassing maken en snel nog een keer
 
Ik vind hem er erg mooi (en lekker) uitzien.
Dat ros? is juist mooi (is mijn bescheiden mening).
Maar het gaat om de smaak, en hoe was die?
En welk stuk was het? Ziet er mals uit.
 
Het was een braad stuk was mij verteld door de jager.
De smaak was erg goed, mooi eerlijk stukje vlees en dat proef je ook wel.
Als ik hem ergens mee moet vergelijke, een hele malse varkenshaas.
Ikzelf had verwacht dat ie, zoals je wel vaker hebt met wild, van zichzelf al heel veel smaak zou hebben.
Daarom had ik hem bescheiden gekruid.
Maar stuk 2 van de drie ga ik toch wel zwaarder in de kruiden zetten.

Ik denk dat ik daar spiesen van maak en die grill met een zware glace ofzo.

Maar als iemand hier goeie idee?n heeft...
Ik zou ze graag horen
055b6ef8c1770d248588f9609b821e7e.jpg
 
En stukje nummer 2.
Helaas niet meer foto's gemaakt.
In stukken gesneden, nachtje in de marinade.
Toen op een spiesje geprikt.
En boven de hele hete kooltjes.
Deze vond ik zelf echt heel lekker.
42a3d4aebd0dc05c0f3b6cf042734d3c.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G920F met Tapatalk

 
Ik maak zelf altijd rag? di cinghiale van wild zwijn.

Superlekker, heel erg toscaans maar niet echt een bbq-recept alhoewel je het met een dutch oven heel goed kan (gedaan), en je het initiele aanzetten van het vlees ook op kolen zou kunnen doen (nooit geprobeerd).


Ingredi?nten
(voor 4 personen)

    2 kleine uien
    2 teentjes knoflook
    1 stengel bleekselderij
    2 worteltjes
    1 takje rozemarijn
    3 blaadjes salie
    2 laurierblaadjes
    3 eetlepels olijfolie
    20 g boter
    600 g tomaten of tomatenpulp
    5 g gedroogde bospaddenstoelen
    ca. 5 dl rode wijn
    versgemalen peper
    1 half gedroogd pepertje (peperoncino)
    zout
    500 g wild zwijn
    geraspte Parmezaanse kaas
    300 - 400 g pappardelle

Bereidingswijze

Het vlees van wild zwijn moet 24 uur in een marinade gelegd worden om de scherpe smaak van het vlees af te zwakken en het vlees zelf zachter te maken.

Snij daarvoor het vlees in kleine stukken en doe het in een schaal.
Hak 1 uitje, 1 worteltje, 1 halve stengel bleekselderij en de knoflook fijn en meng dit onder het vlees.
Giet er zoveel rode wijn over dat het vlees ongeveer onder staat. Dek de schaal af met plasticfolie en laat hem 24 uur in de de koelkast staan.

Haal na 24 uur het vlees uit de marinade, droog het met keukenpapier en hak het in heel kleine stukjes of haal het door de gehaktmolen.
Week de gedroogde bospaddenstoelen in lauw water.
Pel de tomaten, ontdoe ze van zaadjes en zaadlijsten en hak ze fijn.
Hak het overgebleven uitje, het worteltje, de bleekselderij en de knoflook fijn en bind de kruiden samen in een bundeltje.
Verwarm de boter met de olie in een braadpan.
Fruit hierin het uitje met de knoflook. Voeg de overige groenten toe en laat alles nog 5 minuten al roerend zachtjes meebakken.
Voeg nu het vlees toe en bak het even op hoog vuur.
Giet er een glas rode wijn bij en laat deze indampen.
Haal de bospaddenstoelen uit het weekwater, spoel ze af,  knijp ze uit en snij ze in stukjes.
Voeg nu de tomatenpulp en de bospaddenstoelen bij het vleesmengsel en maak op smaak met zout, versgemalen peper en het fijngewreven rode pepertje .
Breng de vleessaus aan de kook en laat alles gedurende 45 minuten tot 1 uur heel zachtjes stoven.

Breng, wanneer de vleessaus klaar is, voldoende water met grof zout aan de kook. Kook de pappardelle volgens de bereidingstijd beetgaar en giet ze af.
Meng de pappardelle met de helft van de rag? en serveer de rest er los bij.
Strooi er naar smaak wat geraspte Parmezaanse kaas over.


Bron: http://www.joselangens.eu/index.php/pasta-risotto/pasta/164-pappardelle-al-ragu-di-cinghiale-pasta-met-saus-van-wild-zwijn
 
Terug
Bovenaan Onderaan