Smokin' Yuma
Kooltjesharker
- Berichten
- 243
Wat is jouw favoriete (keuken/bbq) mes, en waarom?
Voor mij is het deze, een Herder groentemes.
Ik gebruik hem inmiddels al wel 10 jaar, meerdere keren per dag.
Een vriend van mij doet mee aan van die middeleeuwse themadagen, en die had er destijds eentje bij zijn uitrusting.
Dat klikte gelijk voor me. Dus toen heb ik er zelf ook eentje gezocht, dat was deze.
Nieuw zijn ze best duur, maar de mijne (inmiddels 3) waren allemaal tweede hands (afgedankt, roestig, handvat los, goedkoop)
De andere twee liggen al jaren in de kast, opgeknapt maar daarna nog nooit gebruikt. Als reserve dus maar.
Hij is niet te groot, het handvat is comfortabel, het lemmet is lekker dun maar sterk, en hij blijft lang scherp.
Het snijvlak mag trouwens wel weer eens bijgewerkt worden (zag ik net), want hij is niet helemaal recht meer #todo
Hij is trouwens totaal niet geschikt voor grote stukken vlees, dat werkt op een of andere manier niet helemaal lekker.
Daarvoor gebruik ik meestal een gewoon rvs koksmes, een hakmes natuurlijk, en vanaf deze week een echt uitbeenmes.
Voor mij is het deze, een Herder groentemes.
Ik gebruik hem inmiddels al wel 10 jaar, meerdere keren per dag.
Een vriend van mij doet mee aan van die middeleeuwse themadagen, en die had er destijds eentje bij zijn uitrusting.
Dat klikte gelijk voor me. Dus toen heb ik er zelf ook eentje gezocht, dat was deze.
Nieuw zijn ze best duur, maar de mijne (inmiddels 3) waren allemaal tweede hands (afgedankt, roestig, handvat los, goedkoop)
De andere twee liggen al jaren in de kast, opgeknapt maar daarna nog nooit gebruikt. Als reserve dus maar.
Hij is niet te groot, het handvat is comfortabel, het lemmet is lekker dun maar sterk, en hij blijft lang scherp.
Het snijvlak mag trouwens wel weer eens bijgewerkt worden (zag ik net), want hij is niet helemaal recht meer #todo
Hij is trouwens totaal niet geschikt voor grote stukken vlees, dat werkt op een of andere manier niet helemaal lekker.
Daarvoor gebruik ik meestal een gewoon rvs koksmes, een hakmes natuurlijk, en vanaf deze week een echt uitbeenmes.