Afgelopen weekend voor het eerst Short Ribs gemaakt op mijn Bastard. Heb de volgende stappen gevolgd:
-BBQ rond de 130
-Short Ribs mooi gekruid en op de BBQ
-Bij ongeveer 75c ingepakt in aluminium folie
-Bij ongeveer 94c geprikt en prikker ging er makkelijk is
-Eraf gehaald en eerst laten dampen daarna zeker wel 30 min Ingepakt laten rusten.
het aansnijden ging ook prima maar toen we eraan begonnen kwam ik er achter dat hij zo taai was als een schoenzool. Mijn andere tafelgenoten vonden hem lekker en er zat ook een goede rookring op voor de smaak, maar ik was er niet heel blij mee.
Wat ik merkte was dat mijn Bastard eigenlijk vrij snel op een hoge temperatuur kwam. Hij zat na 30min dat het vlees erop lag al op 175c en zelfs met volledige dichte luchtinlaten heeft hij ruim 1 uur nog op 190c gehangen. Hierdoor kwam mijn vlees vrij snel op temperatuur. Ik had zelf verwacht dat ik het n totaal wel 5 a 6 uur bezig zou zijn maar na 3 uur zat ik al op 94c.
Zou dat nou het probleem zijn geweest? Is de hoge temp van mijn Bastard de boosdoener geweest?
Hierbij ook een foto hoe ze eruit zagen.
Ik hoop dat jullie mij kunnen vertellen wat ik fout heb gedaan.
Alvast bedankt.
Gr Theo
-BBQ rond de 130
-Short Ribs mooi gekruid en op de BBQ
-Bij ongeveer 75c ingepakt in aluminium folie
-Bij ongeveer 94c geprikt en prikker ging er makkelijk is
-Eraf gehaald en eerst laten dampen daarna zeker wel 30 min Ingepakt laten rusten.
het aansnijden ging ook prima maar toen we eraan begonnen kwam ik er achter dat hij zo taai was als een schoenzool. Mijn andere tafelgenoten vonden hem lekker en er zat ook een goede rookring op voor de smaak, maar ik was er niet heel blij mee.
Wat ik merkte was dat mijn Bastard eigenlijk vrij snel op een hoge temperatuur kwam. Hij zat na 30min dat het vlees erop lag al op 175c en zelfs met volledige dichte luchtinlaten heeft hij ruim 1 uur nog op 190c gehangen. Hierdoor kwam mijn vlees vrij snel op temperatuur. Ik had zelf verwacht dat ik het n totaal wel 5 a 6 uur bezig zou zijn maar na 3 uur zat ik al op 94c.
Zou dat nou het probleem zijn geweest? Is de hoge temp van mijn Bastard de boosdoener geweest?
Hierbij ook een foto hoe ze eruit zagen.
Ik hoop dat jullie mij kunnen vertellen wat ik fout heb gedaan.
Alvast bedankt.
Gr Theo