BasBQ
Beef en Steak

Walchers Gilden spek vraagje?

 
 

Lavadore

Vuurmaker
Berichten
84
Ik ga komend weekend voor het Walchers Gilden spek.
Afgelopen woensdag tweemaal 1 kilo in de marinade gezet volgens het hier bekende recept.
Het spek is zonder zwoerd maar heeft wel een vetlaag.
Mijn vraag is welke kant gaat op het rooster van de Q?, en wat zijn de verschillen tussen de twee manieren?
 
Maakt niet veel uit omdat je het indirect op de Q hebt liggen. Op de site van Noskos zie je een foto waarop het op de zwoerd-/vetkant op de Q ligt.
 
Ik zou de vetkant boven leggen zodat smeltend vet niet direct wegloopt in de bbq maar je vlees als het ware bedruipt.
 
Dank genoten; met deze adviezen kan ik weer goed vooruit.  :)
 
Wat mij betreft ligt het ook een beetje aan hoe je buikspek is gesneden. Als je 'm op de vetkant legt, kan er in de 'geulen' waar de ribben hebben gezeten wat vocht blijven staan, waardoor de rook wat minder pakt. Ik had ooit een stuk wat een beetje hol liep en daar stond best een plas vocht in en dat was dus naderhand niet zo mooi gerookt (al was de smaak wel prima). Grote bleke plek in het midden dus.
Dus ik gooi 'm met het vet omhoog.
 
Hier ook vet naar onder!

Maar de spekhamvraag blijft, wie gaat beide naast elkaar testen zodat we nog meer kunnen ouwehoeren.  :D
 
Terug
Bovenaan Onderaan