- Berichten
- 158
Afgelopen weekend hebben we hier weer eens spek gemaakt 
Aangezien we hier alleen colorozo-zout hebben liggen en het Walchers Gilde Spek de vorige keer goed is bevallen besloten om hier mee te beginnen.
Daarnaast wou ik ook proberen om lekker pittig spek te maken dus dit gedaan op basis van het Walchers.
Ik heb onder de marinade 11 druppels chili-extract gedaan en deze net als het andere stuk behandeld.
De spekkies lekker in de marinade gelegd en voor 3 dagen laten marineren.
Iedere dag even lekker gemasseerd en omgedraaid zodat alles goed door kon trekken.
Toen was het zaterdag tijd om ze op de smoker te gooien, het stukje met het sat?stokje is het pittige stukje.
Tussendoor moest de smoker nog even open om de kalkoenfilet er op te kunnen gooien dus stiekem even spieken.
Het resultaat na ietsjes meer als een uurtje waren 2 stukjes spek van 72?C en een heerlijk aroma door het huis heen :blush:
Wat vonden we er van?
Heerlijk weer dat Walchers Gilde! Net als de vorige keer goed gelukt met een lekker rooksmaakje.
Het pittige stuk spek viel verbazingwekkend ook erg goed in de smaak bij iedereen, het had net wat meer pit als het Walchers alleen niet zo erg dat je naar een glas melk gaat rennen. Na een dagje in de koelkast rusten is hij wel een stukje pittiger geworden maar nog steeds goed te hebben.

Aangezien we hier alleen colorozo-zout hebben liggen en het Walchers Gilde Spek de vorige keer goed is bevallen besloten om hier mee te beginnen.
Daarnaast wou ik ook proberen om lekker pittig spek te maken dus dit gedaan op basis van het Walchers.
Ik heb onder de marinade 11 druppels chili-extract gedaan en deze net als het andere stuk behandeld.
De spekkies lekker in de marinade gelegd en voor 3 dagen laten marineren.

Iedere dag even lekker gemasseerd en omgedraaid zodat alles goed door kon trekken.
Toen was het zaterdag tijd om ze op de smoker te gooien, het stukje met het sat?stokje is het pittige stukje.

Tussendoor moest de smoker nog even open om de kalkoenfilet er op te kunnen gooien dus stiekem even spieken.

Het resultaat na ietsjes meer als een uurtje waren 2 stukjes spek van 72?C en een heerlijk aroma door het huis heen :blush:


Wat vonden we er van?
Heerlijk weer dat Walchers Gilde! Net als de vorige keer goed gelukt met een lekker rooksmaakje.
Het pittige stuk spek viel verbazingwekkend ook erg goed in de smaak bij iedereen, het had net wat meer pit als het Walchers alleen niet zo erg dat je naar een glas melk gaat rennen. Na een dagje in de koelkast rusten is hij wel een stukje pittiger geworden maar nog steeds goed te hebben.
