- Berichten
- 48
Deze week wat vlees besteld bij Beef & Steak, waaronder een stuk buikspek van een kilo. Ik wilde hier eens mee gaan experimenteren met roken. Ik heb de helft van de spek in een bierpekel gelegd, die gaat morgen op de smoker. De andere helft ligt in de marinade voor Walchers Gilde Spek. Die gaat zondag op de BBQ.
Het recept voor de bierpekel komt uit het boek "Over Rook" (Bier, laurier, zout, suiker, peper, mosterd, azijn, ui). Ik laat de spek er ongeveer 6 uur in liggen. Vraag me nu alleen af of ik nog moet ontzouten of dat dit niet nodig is (60 gram zout op 1 liter vocht). Iemand tips?
Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Het recept voor de bierpekel komt uit het boek "Over Rook" (Bier, laurier, zout, suiker, peper, mosterd, azijn, ui). Ik laat de spek er ongeveer 6 uur in liggen. Vraag me nu alleen af of ik nog moet ontzouten of dat dit niet nodig is (60 gram zout op 1 liter vocht). Iemand tips?




Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk