BasBQ
Beef en Steak

wagyu vlees

hij is lief, geniet ervan
 
Gefeliciteerd, en geniet er bewust van.. het gaat zo snel...
 
Van harte gefeliciteerd man! En nee daar is geen badge voor ;)
 
Uiteraard gefeliciteerd en suc6 met de bbq, dat het jullie moge smaken.
 
Gefeliciteerd met jullie zoon!
 
van harte gefeliciteerd met deze nieuwe wereldburger
 
zo heb ik de Wagyu picanha's gemaakt :

in dikke steaks gesneden ( +/- 2,5 - 3 cm ) rondom ingesmeerd met grof zeezout.
na 20 minuten het zout eraf geschraapt.
WGA goed heet opgestookt.
paar minuten aan elke kant direct grillen.
ook even de zijkant ( spekzijde )  gegrilled voor de knapperigheid.
10 min. in folie rusten en smullen maar.
 
Bedankt Frank, zo lijken de pichanas mij idd ook lekker. Vandaag eindelijk begonnen met de
ribs:

fotokopie-2.jpg


ik dacht dat het twee stukken waren, maar bij het ontdooien bleken het vijf kleinere te zijn. Mijn recept dilemma
was direct opgelost. Ik had nog wat memphis dry rub liggen, daar heb ik twee stukken
mee ingesmeerd. De overige drie met een beetje peper en zeezout.

5fc66b90.jpg


Eitje opgestookt tot 110C met wat stukken hickory. Ze liggen er nu twee uur op,
nog een uur of drie te gaan denk ik.


 
Wow wat een mooie dooradering! Ben erg benieuwd naar het eindresultaat!
 
wat we ervan vonden? gemengd succes. het vlees was ontzettend mals, maar had ook veel te grote stukken vet. de geribte rubben bleken uiteindelijk wel lekkerder dan de ongerubte. best lekker gegeten, maar spare ribs, zeker de ibericootjes, winnen het voor ons.


fbd09e11.jpg


260dc5c2.jpg
 
Op zich mooi maar zoveel vet hoeft voor mij ook niet hoor, jammer. Misschien dat je het er op een andere temperatuur wel uit krijgt...
 
vindt ze er mooi uit zien, ik hou wel van een stukje vet.
tijdje geleden bij een collega in Dallas gegeten, hij had ook beefribs op de Q.
was een mix van voorgaren en daarna low&slow, er zat achteraf veel minder vet aan.
Ik zal hem eens vragen hoe en wat
 
Terug
Bovenaan Onderaan