- Berichten
- 5.285
Een vriend van een vriend … heeft 6 wagyu koeien als hobby
(lijkt wel een beginnende mop).
Jaarlijks laat hij er 2 slachten en stukkeren in een school. Zo leren ze dan de beestjes in stukken te snijden. Echter zijn het vooral de bekende supermarktvleesjes en dus niks spannends. Opeens kwam die vriend van mij met een blok van net geen 8kg aan. 5 lange ribben. Gisteren getrimd en bleef er nog 5,7kg over.
Deze morgen om 7u ging de wekker en tegen 7.20u lag hij erop met een blokje hickory, rode wijnvaten en eik. Qua kruiding pezo, garlic en paprikapoeder. Na 4u zat hij netjes op 71° waarna ik hem ingepakt heb. Jezus wat een alu folie heb ik daaraan gebruikt
. Ik gokte tegen 17u klaar en dan nog 15 min uitdampen en 45min rusten zodat we tegen 18u konden eten. Maar hij zat om 16.15u al aan 95°. Prikker ging er overal als boter in. Schrik dat ik al iets te ver was. Gelukkig niet.
Vond wel dat er redelijk wat vet aan was, maar dat kan je laten liggen. We hebben er met 7 personen rijkelijk van gegeten en er was toch nog 1/5de ervan over. Iedereen vond het super, maar dan ook super lekker. De eigenaar van de koeien is ook komen mee eten en heb meteen gevraagd of ik de volgende keer er kan kopen, maar wel kleiner gesneden, vermits deze maar ‘net’ op de KJC paste. Hij kweekt ze voor eigen vlees en vlees voor vrienden.

Jaarlijks laat hij er 2 slachten en stukkeren in een school. Zo leren ze dan de beestjes in stukken te snijden. Echter zijn het vooral de bekende supermarktvleesjes en dus niks spannends. Opeens kwam die vriend van mij met een blok van net geen 8kg aan. 5 lange ribben. Gisteren getrimd en bleef er nog 5,7kg over.
Deze morgen om 7u ging de wekker en tegen 7.20u lag hij erop met een blokje hickory, rode wijnvaten en eik. Qua kruiding pezo, garlic en paprikapoeder. Na 4u zat hij netjes op 71° waarna ik hem ingepakt heb. Jezus wat een alu folie heb ik daaraan gebruikt


Vond wel dat er redelijk wat vet aan was, maar dat kan je laten liggen. We hebben er met 7 personen rijkelijk van gegeten en er was toch nog 1/5de ervan over. Iedereen vond het super, maar dan ook super lekker. De eigenaar van de koeien is ook komen mee eten en heb meteen gevraagd of ik de volgende keer er kan kopen, maar wel kleiner gesneden, vermits deze maar ‘net’ op de KJC paste. Hij kweekt ze voor eigen vlees en vlees voor vrienden.
Laatst bewerkt: