Beef en Steak

Waar staat jouw BBQ?

Hallo iedereen.

Sinds een maand de trotse eigenaar van een Monolith classic pro. Ook maar meteen een mooie plek ervoor gemaakt. hier breng ik menig uurtjes aan door.

0112CDCC-7681-47B9-BC71-DF020869CE76.jpeg
A329C570-67E7-4AA4-9B56-DB6BFF2A9FFD.jpeg

Nog een paar aanpassingen aan het binnenwerk en dan is het meubel af.
 
Inderdaad, ik lees overal dat Douglas zo'n 10 jaar mee moet gaan maar ik durf het niet aan ;)
Deze is ook van Douglas gemaakt?

Deze is van douglas ja. Ik heb hem wel behandeld met Douglas olie en heb er ook metalen poten onder gezet zodat het geen last heeft van optrekkend vocht.
 
  • Leuk
Waarderingen: Beun
Ziet er top uit! Complimenten
Mag ik vragen, wat voor poten heb je eronder gezet?
En de mooie kleine schanieren, waar heb je die vandaan?


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Laatst bewerkt:
Ziet er top uit! Complimenten
Mag ik vragen, wat voor poten heb je eronder gezet?
En de mooie kleine schanieren, waar heb je die vandaan?


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Sorry voor de late reactie. Voor de poten heb ik een verstelbare kolomvoet gebruikt. 5 stuks. Dit was een prijzig grapje maar goed ze zijn wel stevig. Ik heb voor deze optie gekozen met een paar redenen: 1) ik kon het hele bbq meubel waterpas zetten. 2) het meubel en met name het hout staat van de grond dus geen staand water wat het hout aantast. 3) beetje hetzelfde al reden twee maar houten poten verzwakken naar mate van tijd, deze niet. De scharnieren heb ik bij onlinedeurbeslagshop.nl besteld. Artikel SW43.005.41 Staartheng zwart 155mm.

Mvg, BS
 
1E806183-52DA-4019-9A02-D64A6EADBB92.jpeg
Gewoon, onder een afdak. Als ik maar een beetje beschut sta vind ik het al best. Bovendien maakt de stookplaats onderdeel uit van het tuinpad , dus ik kan geen bar, tafel en stoelen plaatsen.
 
1608668983379.png
 
Ondanks het aparte draadje tijdens de bouw van onze “buitenkeuken” hier ook nog wat foto’s. Toen we hem kochten wilden we hem ook echt het hele jaar gaan gebruiken en was een goeie plek echt wel een must.
Inmiddels gebruiken we hem gemiddeld 3x per week. Dus hij is niet voor niets gemaakt 😉
FBFAAA79-6C00-43F2-A231-F8D6E73FE213.jpeg


14ECF273-60A1-4584-A36D-2A015E12963E.jpeg
 
Daar kan een mooi plasje water in blijven staan 😁
 
Onder mijn overkapping heb ik een buitenbar gebouwd, daarin staat een 13 inch kamado van het merk buccan.
Er naast heb ik nog een offset smoker staat die ik zelf gemaakt heb van 3 mm rvs plaatstaal.
Om het warm te houden heb ik een houtkachel van winnerwell staan, daarop maak ik geregeld wat gerechten klaar of ik houd de gerechten warm.

Foto’s zeggen genoeg denk ik.


a31acdfb8aaadd35ce50e9bd500344fb.jpg



60a1d8059538e1f3130462ab780b4449.jpg


a2207df8cd7b64d7084c01286a3be6b3.jpg


e094a8c5f863740ed842f9faf04c12a0.jpg



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Van het weekend eindelijk weer wat stappen gemaakt in het afwerken van de overkapping/buitenkeuken:) zal tzt nog wel eens een verslag derop zetten van het hele project. Leuk om te weten; al het "zwarte" hout is afgefakkeld met een gasbrander. Vond ik wel een leuk detail voor een BBQ hoek. Verder niet gebeitst of gelakt, alleen afgeborsteld. Zou zo goed moeten blijven.

IMG_20210301_172930545.jpg

IMG_20210301_194154690.jpg

IMG_20210301_194204012.jpg
 
Terug
Bovenaan Onderaan