Bekijk de onderstaande video om te zien hoe je onze site als een web app op je startscherm installeert.
Opmerking: Deze functie is mogelijk niet beschikbaar in sommige browsers.
Vooralsnog ben ik toch niet overtuigd over die diffuser... Vraag me eigenlijk af of de weber gewoon niet ruim genoeg is voor een dergelijk systeem. De ring waar de kolen in gaan, lijkt me ook niet hoog genoeg om en een berg niet brandende kolen te herbergen en dan daar ook nog een paar brandende kolen en brandhout op leggen, waar de plate dan nog op moet... Dan ligt alles volgens mij tegen die plate te fikken?
Het lijkt mij dat de afmeting van de briketten bak van de 47 anders (kleiner) is dan van de 57 cm diffuser of er wordt gebruik gemaakt van hele grote briketten 't n.l. een heel ander plaatje.
ik ga 't overigens nog wel een probeersel geven.
Optie 1, de kolengrill inpakken zoals bovenstaand en de "ring" onder open laten.
Optie 2, zoals hans aangaf een bak water erop en kijken welk effect dat heeft.
En anders ga ik gewoon weer terug naar de kolen tegen de wand en 2 stenen met alu folie ;-)
De snake methode werkt ook np maar je bent beperkt met de plaats op de grill en dit voordeel heeft de diffuser je kan het gehele rooster benutten omdat de plaat de hitte volledig uitstraalt
dat was ook de reden van aanschaf en zou natuurlijk mooi zijn als ik een methode vind die voor mijn formaat q toch fijn werkt.
Mijn ervaring van de afgelopen 2 dagen was nog niet zo top, maar daarom is er altijd ruimte voor nieuwe methodes en tips van anderen om te proberen ;-)
Ik heb een weber 47cm.
Onlangs hebben ze daarvoor ook een versie gemaakt.
De 57 variant hadden ze al tijdje op de markt.
De afmeting van de kolenring + plate zijn dus ook kleiner, naar verhouding van een 47.
Afijn, het gevolg daarvan is dat je ook minder brandstof kwijt kan in de ring.
Als ik zie hoeveel Sqoozy erin krijgt, dat lukt mij nooit, dus moet je na een paar uurtjes de vleesgril eraf, plate eraf, brandstof aanvullen en alles weer terug. Dus "even" de deksel op en neer voor het vlees erop is dan wel wat anders.
Voor PP en 3-2-1- ribs moest ik in ieder geval wel wat brandstof aanvullen.
Dat is dus ook de rede dat ik voor sessie's langer dan 5 uur gekozen heb voor het gebruiken van een split gril (zoals je ziet op m'n procureur foto) als ik na 5a6 uur moet bij vullen en dat moet omdat een 47 cm bbq nou eenmaal niet meer briketten kwijt kan dat zonder problemen kan via het rooster het deksel maar heel even open moet en m'n temperatuur dan ook maar heel weinig daalt.
Haal jij met die manier van stapelen 10 uur? Nice! En de wokkel in het midden is dus de start van je vuur? Hoe snel bereik je dan ongeveer 110 graden ofzo?[mention]Sven74 [/mention] probeer ook eens je briketten te stapelen zoals op mijn foto je zal er meer kunnen inleggen en pal in het midden en wokkel.
Jawel geen probleem 8u zeker temp naar 105 graden op P stand haal ik 10u ik laat de wokkel goed branden 15min dan plaats ik de plaat en meestal na een 20 tot 30 min zit ik op temperatuur dan knijp ik de vent beetje bij beetje dicht tot ik de gewenste temp heb, met de damper kan ik nog een 5 graden spelen. Het kan sneller als je een leeg fruitblik gebruikt (vb cocktail fruit van 500gr) in het midden en je stapelt er mooi rond en dan in het blik (blijk bijde zijden open dus boven en onder) giet je een 6 tal gloedrodebriketten schuif het blik omgoog en je briketten liggen mooi in het midden van de donut, plaat erop en een 15 a 20 min later ben je op temp dan juist nog wat finetunen met vent......Haal jij met die manier van stapelen 10 uur? Nice! En de wokkel in het midden is dus de start van je vuur? Hoe snel bereik je dan ongeveer 110 graden ofzo?
Met ecobrasa briketten geprobeerd zijn kleiner en die blokjes kun je mooi stapelen steek uiteindelijk waar de middelste blokje zou komen aan met een wokkel en laat ff goed doorbranden alvorens je de plaat erop legt.
Jawel geen probleem ik laat de wokkel goed branden 15min dan plaats ik de plaat en meestal na een 20 tot 30 min zit ik op temperatuur dan knijp ik de vent beetje bij beetje dicht tot ik de gewenste temp heb, met de damper kan ik nog een 5 graden spelen. Het kan sneller als je een leeg fruitblik gebruikt (vb cocktail fruit van 500gr) in het midden en je stapelt er mooi rond en dan in het blik (blijk bijde zijden open dus boven en onder) giet je een 6 tal gloedrodebriketten schuif het blik omgoog en je briketten liggen mooi in het midden van de donut, plaat erop en een 15 a 20 min later ben je op temp dan juist nog wat finetunen met vent......