Beef en Steak

Voorgerechten van de BBQ

 

Craft Beer Specialist

Sprokkelaar
Berichten
47
Aankomend weekend krijgen we gasten op bezoek, ik heb het idee om een 3 gangen diner op de bbq te maken.

Nu maak ik vaker hoofd en nagerechten op de bbq, maar voorgerechten...

Iemand een leuk en simpel idee voor een voorgerecht?

Voor: ??
Hoofd: Bavette Rollade met gegrilde groente en friet
Na: Smores met chocolade en aardbeien.
 
Dit recept komt van Zzzion en vind ik persoonlijk erg lekker en leuk om te maken en ideaal als voorgerecht:

Tortillarolls met pulled chicken en salsa​

 
Geroosterd stokbrood met guacamole en wokgarnalen van de bbq gemarineerd.

Tonijn tataki. Tonijnsteak marineren in sojasaus en heel kort aan beide zijdes grillen dan plakjes snijden en opmaken met wat groentjes
 
Los van de "echte voorgerechten" zoals Vitello Tonnato ook wel eens een kleine portie van iets dat je ook als hoofdgerecht kan eten.
Bij een Italiaanse avond een stukje pizza.........
Garnalen spiesjes.
Nacho`s met pulled pork.
Moinkbal of mini "De ballen van Frits".
Mini broodje Pulled pork.
 
Hou het fijn voor jezelf en maak een lekkere gazpacho soep ;) dat hoeft niet van de Q, je kan paprika grillen laten afkoelen en deze door de soep doen als dat wel een harde eis van jezelf is

Paprika ga je wss toch al grillen dan koop je er wat meer 😄
Gazpacho

Dan haal je niet heel veel extra ingredienten in huis.

en kijk anders hier eens naar;






Succes!
 
Laatst bewerkt:
Je zou een leuke snack of een lekker soepje van de barbecue kunnen serveren. De selderijsoep is altijd een hit hier.
 
Je kunt het een beetje licht houden, inderdaad een gazpacho of een garnalenspiesje.
 
- loaded nacho's, gewoon zak nachos opentrekken, wat (punt/zoete )paprika erover, wat kaas (wij verkiezen mozarella of een mix), eventueel pijpajuin, chili. Kan je wel met een dip serveren
- soms hebben we al eens wat spaghetti saus over, dan neem ik een (frans) stokbrood en snij ik in plakjes en daarop de saus met wat kaas, effe laten roosteren et voila
- wraps met kaas tussen (iets gelijkaardigs als quesedilla's) effe kort grillen, daar kan je ook nog vanalles tussengooien uiteraard
- scampi spiesjes moeten ook maar effe kort grillen
 
Terug
Bovenaan Onderaan