BasBQ
Beef en Steak

voordrogen van worst of spek

Y

yde de boer

Gast
hoi
inderdaad, de boer die makket de droege woarst dy't smakket.
woonplaats Bolsward
voorheen droogde ik de droge worst v??r met een oud gasfornuis
maar ik wil dit anders gaan doen
ik denk aan infrarood verwarming, maar ik kan nergens ervaringen vinden hiermee
is er iemand die hier al eens wat van gehoord heeft

vr gr yde
 
Yde ik verplaats je draadje even naar het charcuterie deel. Daar is het beter op z'n plek en kunnen we het later beter terug vinden.

Droge worst via infrarood verwarming ken ik niet. Wel geregeld omgebouwde wijnklimaatkasten gezien. In dit draadje staat een schematisch overzicht. (Reactie 16)
http://www.bbqgenootschap.nl/forum/charcuterie/koud-gerookte-ham-gt-droogomstandigheden/msg108287/#msg108287
 
Ik heb er geen ervaring mee. Maar in principe maakt de warmte bron niet zoveel uit.
Als het maar indirekt gebeurt zodat de worst niet gaat garen.
En door de warmte bron voldoende luchtstroming wordt gecre?erd. Dus warme lucht laten stijgen en koude lucht aanvoeren.
Op dit punt denk ik dat infrarood warmte niet echt handig is.
 
Hoi Yde,

Ik lees dar wat mensen een keramische infrarood lamp gebruiken die ook in reptielen verblijven  worden gebruikt.

Iets soortgelijks heb ik in het verleden gebruikt in een kast om bloedplasma op te warmen voordat het gebruikt wordt. De "lamp " zat in een koker met aan de bovenkant een computer ventilator en werd geregeld met een temperatuurregeling.
Door de luchtcirculatie werd het bloed op 37 graden gebracht.
Deze lampen geven geen licht, dat wil je niet hebben.
 
Terug
Bovenaan Onderaan