BasBQ
Beef en Steak

voorbereidingen voor zaterdag zijn klaar

 
 

Jackass123

Kooltjesharker
Berichten
168
Zaterdagmiddag ga ik 2 kilo buikspek roken, een kilo Char Siu maken en Babi Ketjap volgens dit recept:  http://www.bbqgenootschap.nl/forum/high-fast/babi-pangang-met-ketjapsaus/msg26149/#msg26149 .

De buikspek moet de voorraad bacon gaan aanvullen, een week in de pekel gstaan, nu 1 1/2 dag drogen in de koelkast en dan in de Smoker.
IMG_1667_zpsc2f40a2b.jpg

IMG_1668_zps94723fd0.jpg


De varkensnek in stukken gesneden, stoken van ca 4 bij 5 cm voor de char Sui en wat grotere stukken voor de Babi Ketjap
IMG_1670_zps07d74f9c.jpg


De Char Siu in een marinade van 2 zakjes Lobo red roasted pork, en een halve pot Char Siu marinade van LKK
IMG_1671_zpse04fdb7c.jpg


De Babi Ketjap in een marinade van bovengenoemd recept
IMG_1673_zps2c3a7ec0.jpg

IMG_1674_zps42d3c7b9.jpg


Wordt vervolgt, nu marineren tot zaterdag middag
 
je voorbereidingen zijn prima  ;)
 
Dat zal best gaan smaken.
Aan de voorbereiding zal het niet liggen.
 
Ik ga je volgen. Alle 3 staan hoog op m'n lijst
 
Yummie, hoe laat ook alweer :D
 
zeg maar hoe laat, waar en wanneer ;)
 
Best een beetje weinig h?....
 
De voorbereiding ziet er goed uit...
 
Gaaf! Ben vooral erg benieuwd naar de babi ketjap: zou ik zelf ook wel is op de q willen maken
 
Ziet er nu al goed uit, maar ben erg benieuwd naar de babi ketjap
 
Zo en het feest gaat beginnen, Primo aangestoken, en de buikspekken liggen in de smoker.
IMG_1676_zpse27f9c53.jpg

IMG_1675_zps5dce4c8b.jpg

 
Zo, ook de Char Siu en Babi Ketjap op de primo, ik probeer de temperatuur rond de 100-110 ?C en als de kerntemperatuur 73?C is, direct afgrillen.
IMG_1677_zps075bb4f5.jpg

IMG_1678_zpsd127a078.jpg
 
Yummie, ik zorg wel voor de roerbaknoedels goed?
 
Terug
Bovenaan Onderaan