Beef en Steak

Vooraf kruiden of niet? Ierse Tomahawk

In de VS zie je sinds vorig jaar heel vaak de term dry brine langskomen. Daarbij bestrooi je een uur of 12 (of langer) je steak met veel zout en legt hem dan onafgedekt op een roostertje in de koelkast.
Het vocht dat het zout onttrekt maakt vormt een pekel die weer door het vlees wordt opgenomen.
De koelkast is een agressieve omgeving voor je vlees en droogt de buitenkant wat uit.

Dit zorgt voor twee dingen. Meer smaak in je vlees en een betere korst want de buitenkant is droog.

Peper doe ik van te voren op mijn vlees. Bij verwarming geeft dat een stofje af, peperine, dat ook weer smaak geeft.

Maar speel er lekker mee. Je eet vast niet maar 1 keer steak. Dus probeer alles uit en kijk wat het beste bevalt 😁

Die dry brine moet ik dan eens een keertje proberen. Thanx voor de tip.
 
Terug
Bovenaan Onderaan