BasBQ
Beef en Steak

Voor het eerst picanha op de bbq!

 

Luth

Vuurmaker
Berichten
81
Vandaag bij de slager een stukje picanha van 1kg gehaald. Vervolgens vetlaag bijgetrimd zodat het zo gelijk mogelijk is. Vet ingesneden en grof zout erop. Onderkant met grofzout en verse peper bestrooid. Webertje opgestookt en de roostertemperatuur teruggebracht naar 120 graden. Vlees erop gelegd en gewacht tot kerntemperatuur van 48 graden. Kwartiertje laten rusten en vervolgens boven de kolen om en om tot ik een kerntemperatuur had van 52/53 graden. Na 5 minuten op de plank te hebben gelegen heb ik hem aangesneden. En omdat ik het laatste stukje toch niet in mooie plakken kon snijden, heb ik deze dwars gesneden. Geen last van de draad ofzo.

Donders wat een lekker stukje vlees!

3EE06796-2626-470B-8111-AA24D6626013.jpeg


BD6FB7A0-44F7-40DA-AFF5-6A6BA006480B.jpeg


DC1E95A8-AB25-416F-9035-6AF650ADA335.jpeg


EB6968C8-F950-4B1C-B594-0AF8CA35C016.jpeg


CF002EB3-3AE2-4048-A588-4D51F75EE47D.jpeg


F084D7DA-2FBC-4216-BF50-BF90372A9CFC.jpeg


14568356-24AB-4FFE-A3A8-E150431174EF.jpeg


F535D299-7D66-471F-9358-D8496AB1364B.jpeg
 
Het is dat ik net gegeten heb, poe hé! Ziet er prima uit.
 
  • Leuk
Waarderingen: Luth
Ziet er inderdaad heerlijk uit.
Picanha vind ik ook dankbaar om te maken.
 
  • Leuk
Waarderingen: Luth
Ziet er heerlijk uit. Dat wordt een klassieker bij je thuis.
 
  • Leuk
Waarderingen: Luth
Afgelopen week had ik voor het eerst procureur gemaakt. Dat was, tot vandaag, het beste stuk vlees wat ik gemaakt had. Maar nu is dat toch de picanha. Zojuist de kleine stukjes samen met mijn vrouw opgepeuzeld. Voor morgen staat er bavette op het programma en vrijdag spareribs.
 
Mooi resultaat.
 
  • Leuk
Waarderingen: Luth
Vandaag bij de slager een stukje picanha van 1kg gehaald. Vervolgens vetlaag bijgetrimd zodat het zo gelijk mogelijk is. Vet ingesneden en grof zout erop. Onderkant met grofzout en verse peper bestrooid. Webertje opgestookt en de roostertemperatuur teruggebracht naar 120 graden. Vlees erop gelegd en gewacht tot kerntemperatuur van 48 graden. Kwartiertje laten rusten en vervolgens boven de kolen om en om tot ik een kerntemperatuur had van 52/53 graden. Na 5 minuten op de plank te hebben gelegen heb ik hem aangesneden. En omdat ik het laatste stukje toch niet in mooie plakken kon snijden, heb ik deze dwars gesneden. Geen last van de draad ofzo.

Donders wat een lekker stukje vlees!

Bekijk bijlage 5348

Bekijk bijlage 5349

Bekijk bijlage 5350

Bekijk bijlage 5351

Bekijk bijlage 5352

Bekijk bijlage 5353

Bekijk bijlage 5354

Bekijk bijlage 5355
Hatseflats! Ziet er knetter lekker uit! 👍
 
  • Leuk
Waarderingen: Luth
Oi, to do list voor de vakantie, lekker

Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
 
  • Leuk
Waarderingen: Luth
Prachtig!! Woorden zijn overbodig. (y)
 
  • Leuk
Waarderingen: Luth
Terug
Bovenaan Onderaan