Ja, dat is het aparte van Kabanossi, het is een droge worst maar niet gefermenteerd maar gegaard.
Kabanossi, origineel Pools recept
1 kg procureur
25 g colorozo
1.5 g zwarte peper
0.5 g gebroken karwij
0.5 g nootmuskaat
2 g dextrose
Maal het vlees met de 5 mm plaat
Meng het vlees met de andere ingredi?nten, niet tot een kleverige binding
Vul af in zachte schapendarmen 22 mm
Vorm ongeveer 50-70cm lange lussen
Drogen bij 2-8?C in een koelkast gedurende 12 uur of tot ze droog aanvoelen
Warm roken bij 45-70?C gedurende 2 uur, dan in een oven of smoker verwarmen tot 74?C,
ongeveer 30 minuten tot de kerntemperatuur 67?C is
Drogen bij 12-18?C en 75-80% RV tot het gewichtsverlies 40-45% is
Dit is het originele recept, heb het iets aangepast maar in grote lijnen is dit het.