- Berichten
- 10.093
Beste bbq collega's
Nu eindelijk en zeer terecht onze aller collega @SandyMan de vorige fotowedstrijd heeft gewonnen, kwam hij met het onderwerp voor deze maand: Vive la France.
En ik snap hem wel. Hij gaat straks lekker op vakantie en wilde natuurlijk veel inspiratie opdoen.
Maar wat een heerlijk onderwerp! Frankrijk is misschien voor (standaard) bbq een beetje out of the box, maar tegelijk bied het enorm veel mogelijkheden.
Want om nou te beweren dat Frankrijk culinair niets te bieden heeft......
Dus voor ons, doorgewinterde en serieuze (ahum) bbq-ers is dit natuurlijk hartstikke leuk om een receptje uit te zoeken.
Hier in huis is gekozen voor bouillabaisse zoals de titel zegt. Ik ga jullie niet langer laten wachten, hier volgt het recept, bereiding en de foto's als bewijs.
Spoiler: MAKEN!!!!!!!!
Recept voor 4 personen
750 gr kabeljauwfilet in blokjes
250 gr mosselen, liefst met schelp
200 gr grote garnalen
1 venkel
1 ui
4 knoflookteentjes
12 cherrytomaatjes
600ml vis/groente bouillon (he, das Frans
)
250 gr aardappelen
zest van 1 citroen
2 takjes tijm
2 laurierblaadjes
een paar draadjes saffraan
2 eetlepels peterselie
2 eetlepels ricard (en weer Frans)
300ml witte wijn
pezo naar smaak
Bereiding
Voorbereiding:
Maak de bouillon en laat afkoelen
Schil en snij de aardappelen in dobbelsteentjes
Pel, schil, snipper en snij de overige ingrediënten zodat je alles snel achter elkaar in de pan kan mikken
(ik heb op voorhand al de witte wijn, aardappelen, ricard in de koude bouillon gedaan, lekker makkelijk)
Fruit de ui en de knoflook in de DO in een beetje olie
Gooi na een paar minuutjes de venkel erbij
Als het lekker begint te geuren voeg dan de overige ingrediënten toe, behalve de vis, mosselen en garnalen
laat alles even 5 minuten koken en doe dan de vis, mosselen en garnalen erbij
laat 15 minuten koken
klaar. Heerlijk met een stukje brood.
Wij hebben ervoor gekozen om er zelf een lekker brood bij te bakken. Gewoon een standaard koopmans-pak (wij zijn geen profi-bakkers) met wat basilicum, dille, theelepel knoflook, theelepel kurkuma voor de kleur, toegevoegd.
De pic's
Het brood:
En de kurkuma doet zijn werk. Dit is na het kneden en de eerste rijs
2 "rustieke" broodjes gevormd
Na de tweede rijs
En afgebakken
Nou, duidelijk wat de deeghaak is geweest
Tijdens het broodbakken de bouillon gemaakt
De overige voorbereidingen
Vis in blokjes en de mosselen en garnalen alvast in een schaal gedaan
Overig snijwerk
En daar gaan we. DO in de bbq en starten maar
De venkel
En dan alles erbij behalve de vis en zeevruchten
Even laten pruttelen
Vis, mosselen en garnalen erbij
Klaar
En dan nog even een mooie foto voor de fotowedstrijd. Wat blijft dat toch moeilijk
Wat een heerlijk gerecht en vooral erg leuk om eens wat anders te maken. Nooit gedacht dit ooit te maken op de bbq.
Dank @SandyMan voor deze leuke uitdaging.
Dank voor het kijken
Rick
Nu eindelijk en zeer terecht onze aller collega @SandyMan de vorige fotowedstrijd heeft gewonnen, kwam hij met het onderwerp voor deze maand: Vive la France.
En ik snap hem wel. Hij gaat straks lekker op vakantie en wilde natuurlijk veel inspiratie opdoen.

Maar wat een heerlijk onderwerp! Frankrijk is misschien voor (standaard) bbq een beetje out of the box, maar tegelijk bied het enorm veel mogelijkheden.
Want om nou te beweren dat Frankrijk culinair niets te bieden heeft......
Dus voor ons, doorgewinterde en serieuze (ahum) bbq-ers is dit natuurlijk hartstikke leuk om een receptje uit te zoeken.
Hier in huis is gekozen voor bouillabaisse zoals de titel zegt. Ik ga jullie niet langer laten wachten, hier volgt het recept, bereiding en de foto's als bewijs.
Spoiler: MAKEN!!!!!!!!
Recept voor 4 personen
750 gr kabeljauwfilet in blokjes
250 gr mosselen, liefst met schelp
200 gr grote garnalen
1 venkel
1 ui
4 knoflookteentjes
12 cherrytomaatjes
600ml vis/groente bouillon (he, das Frans

250 gr aardappelen
zest van 1 citroen
2 takjes tijm
2 laurierblaadjes
een paar draadjes saffraan
2 eetlepels peterselie
2 eetlepels ricard (en weer Frans)
300ml witte wijn
pezo naar smaak
Bereiding
Voorbereiding:
Maak de bouillon en laat afkoelen
Schil en snij de aardappelen in dobbelsteentjes
Pel, schil, snipper en snij de overige ingrediënten zodat je alles snel achter elkaar in de pan kan mikken
(ik heb op voorhand al de witte wijn, aardappelen, ricard in de koude bouillon gedaan, lekker makkelijk)
Fruit de ui en de knoflook in de DO in een beetje olie
Gooi na een paar minuutjes de venkel erbij
Als het lekker begint te geuren voeg dan de overige ingrediënten toe, behalve de vis, mosselen en garnalen
laat alles even 5 minuten koken en doe dan de vis, mosselen en garnalen erbij
laat 15 minuten koken
klaar. Heerlijk met een stukje brood.
Wij hebben ervoor gekozen om er zelf een lekker brood bij te bakken. Gewoon een standaard koopmans-pak (wij zijn geen profi-bakkers) met wat basilicum, dille, theelepel knoflook, theelepel kurkuma voor de kleur, toegevoegd.
De pic's
Het brood:
En de kurkuma doet zijn werk. Dit is na het kneden en de eerste rijs

2 "rustieke" broodjes gevormd
Na de tweede rijs
En afgebakken
Nou, duidelijk wat de deeghaak is geweest

Tijdens het broodbakken de bouillon gemaakt
De overige voorbereidingen
Vis in blokjes en de mosselen en garnalen alvast in een schaal gedaan
Overig snijwerk
En daar gaan we. DO in de bbq en starten maar
De venkel
En dan alles erbij behalve de vis en zeevruchten
Even laten pruttelen
Vis, mosselen en garnalen erbij
Klaar
En dan nog even een mooie foto voor de fotowedstrijd. Wat blijft dat toch moeilijk

Wat een heerlijk gerecht en vooral erg leuk om eens wat anders te maken. Nooit gedacht dit ooit te maken op de bbq.
Dank @SandyMan voor deze leuke uitdaging.
Dank voor het kijken
Rick
Laatst bewerkt: