- Berichten
- 10.093
Beste BBQ-collega's
Met al dit prachtige weer zou je haast denken dat we in Zuid Europa wonen. Dus waarom dan niet een Zuid Europese maaltijd in elkaar draaien?
Dat was van de week het idee en is vandaag tot uitvoering gebracht.
Gekozen is voor Gevulde kalfsrollade, Italiaanse salade en polenta.
Ik heb niet overal de hoeveelheden vermeld, want alles is een beetje naar eigen smaak. Maar op de foto's zijn de hoeveelheden wel een beetje af te leiden, mocht je een leidraad willen hebben. Uiteraard kan je overal je eigen draai aan geven.
Kalfsrollade:
Een mooi stuk kalfsvlees (ik had nog een kalfspicanha liggen)
Plakjes spek
Olijven, gehalveerd
Knoflookteentjes, fijngesneden
Salie
Rozemarijn
Zongedroogde tomaat
Snij het vlees dusdanig open zodat je een grote platte "lap" krijgt. Beleg deze met de plakjes spek en een mengsel van de overige ingrediënten. Rol hem op en bind hem met slagerstouw.
Polenta:
Polenta (meel)
Geraspte (Parmezaanse) kaas
Rozemarijn
Basilicum
Maak het volgens de beschrijving op de verpakking en kies dan voor "stevige" polenta. Je gaat hem namelijk in plakken op de bbq opwarmen/grillen
Meng de overige ingrediënten tijdens het maken van de polenta door de polenta.
Salade:
125 gr rucola
een rode ui
een handje olijven, gehalveerd
ca 200gr cherrytomaatjes, gehalveerd
een handje geraspte (Parmezaanse) kaas
200gr buffel mozarella
(eventueel toe te voegen: geroosterde pijnboompitten)
de sap van 1 citroen (mag ook een eetlepel balsamicoazijn zijn)
snufje zwarte peper
scheutje olijfolie
Snijd de ui klein, trek de mozarella uit elkaar in stukjes. Gooi alles bij elkaar in een schaal en hussel het door elkaar.
De pic's:
Vrijdagavond al de polenta gemaakt. Die moet namelijk afkoelen en opstijven
In een platte schaal laten opstijven. Folie onderin zodat het er straks makkelijker uit kan
Ook op vrijdagavond alvast de rollade gemaakt. Dan alleen nog de salade op zaterdag, maar dat is niet zoveel werk.
Eerst alle ingrediënten gesneden in gemengd. Daarna het vlees getrimd en gesneden, opgemaakt en opgerold
En dan is het zaterdag. Lekker uitslapen, hondje ff uitlaten en dan een bakkie koffie in het ochtendzonnetje. Heerlijk.
Na een rondje op de fiets de bbq aangeslingerd
Rollade op het spit met een chunk eikenhout. BBQ op 150gr gehouden en tot een kern van 50gr doorgegaard.
Ondertussen de salade ff gedaan
Ondertussen aan hydratie gewerkt. Jongens en meisjes, wat blijft dit toch een topper op dit soort dagen. Kijk en krijg dorst:
En klaar. Ff laten rusten en vervolgens de polenta opgewarmd
Wat een feest
Op het bordje
En als afsluitertje de zelfgemaakte limoncello (nieuwe batch is alweer in de maak)
Het was heerlijk.
Dank voor het kijken
Rick
Met al dit prachtige weer zou je haast denken dat we in Zuid Europa wonen. Dus waarom dan niet een Zuid Europese maaltijd in elkaar draaien?
Dat was van de week het idee en is vandaag tot uitvoering gebracht.
Gekozen is voor Gevulde kalfsrollade, Italiaanse salade en polenta.
Ik heb niet overal de hoeveelheden vermeld, want alles is een beetje naar eigen smaak. Maar op de foto's zijn de hoeveelheden wel een beetje af te leiden, mocht je een leidraad willen hebben. Uiteraard kan je overal je eigen draai aan geven.
Kalfsrollade:
Een mooi stuk kalfsvlees (ik had nog een kalfspicanha liggen)
Plakjes spek
Olijven, gehalveerd
Knoflookteentjes, fijngesneden
Salie
Rozemarijn
Zongedroogde tomaat
Snij het vlees dusdanig open zodat je een grote platte "lap" krijgt. Beleg deze met de plakjes spek en een mengsel van de overige ingrediënten. Rol hem op en bind hem met slagerstouw.
Polenta:
Polenta (meel)
Geraspte (Parmezaanse) kaas
Rozemarijn
Basilicum
Maak het volgens de beschrijving op de verpakking en kies dan voor "stevige" polenta. Je gaat hem namelijk in plakken op de bbq opwarmen/grillen
Meng de overige ingrediënten tijdens het maken van de polenta door de polenta.
Salade:
125 gr rucola
een rode ui
een handje olijven, gehalveerd
ca 200gr cherrytomaatjes, gehalveerd
een handje geraspte (Parmezaanse) kaas
200gr buffel mozarella
(eventueel toe te voegen: geroosterde pijnboompitten)
de sap van 1 citroen (mag ook een eetlepel balsamicoazijn zijn)
snufje zwarte peper
scheutje olijfolie
Snijd de ui klein, trek de mozarella uit elkaar in stukjes. Gooi alles bij elkaar in een schaal en hussel het door elkaar.
De pic's:
Vrijdagavond al de polenta gemaakt. Die moet namelijk afkoelen en opstijven
In een platte schaal laten opstijven. Folie onderin zodat het er straks makkelijker uit kan
Ook op vrijdagavond alvast de rollade gemaakt. Dan alleen nog de salade op zaterdag, maar dat is niet zoveel werk.
Eerst alle ingrediënten gesneden in gemengd. Daarna het vlees getrimd en gesneden, opgemaakt en opgerold
En dan is het zaterdag. Lekker uitslapen, hondje ff uitlaten en dan een bakkie koffie in het ochtendzonnetje. Heerlijk.
Na een rondje op de fiets de bbq aangeslingerd
Rollade op het spit met een chunk eikenhout. BBQ op 150gr gehouden en tot een kern van 50gr doorgegaard.
Ondertussen de salade ff gedaan
Ondertussen aan hydratie gewerkt. Jongens en meisjes, wat blijft dit toch een topper op dit soort dagen. Kijk en krijg dorst:
En klaar. Ff laten rusten en vervolgens de polenta opgewarmd
Wat een feest
Op het bordje
En als afsluitertje de zelfgemaakte limoncello (nieuwe batch is alweer in de maak)

Het was heerlijk.
Dank voor het kijken
Rick