Beef en Steak

Vetopvang bij gebruik Rotisserie Joetisserie

 
 

Jeroenvanarkel

Kooltjesharker
Berichten
202
Hallo, ik heb een Joetisserie, ik heb hem al een paar keer gebruikt voor gyros enz. Super lekker en leuk. werkt goed. Dus dat is niet mijn vraag. Echter sinds ik die rotisserie gebruik heb het scheidingsrekje gebruikt zodat de kolen aan een kant zitten en dat het vet niet op alle kolen valt. Maar dat gebeurt toch en dan is rook aan de kolen zijde en vette binnenkant aan de niet kolen zijde de uitkomst.

Ik heb dus nu een extra lading kolen in de mand gegooid en de sleuven open gezet en de hele mand s nachts laten opbranden. De volgende de dacht was de binnenkant en de reflector stenen weer maagdelijk wit. Dat geeft mij altijd een grote glimlach dat je gewoon met fikken je bbq reinigt. Alleen is er een manier om te werken met vet opvang? Of zou ik met de X accessory en de deflector platen moeten werken met zilverfolie daarom heen en hoe is dan de warmte ontwikkeling tov rechtstreeks over het vuur. Is een krokant korstje dan nog wel mogelijk voor een kip. Dus mijn vraag aan jullie is wie heeft er ervaring mee. of een live hack of hoe doen jullie het met een rotisserie.

Of is het gewoon jammer, en dus af een toe de buurt uitroken met schoon stoken?
 
In principe zou je de kolen aan één kant van je mand kunne leggen en aan de andere kant een bakje dan zou je al veel op moeten kunnen vangen.
 
Ik doe het altijd zo. Bevalt mij prima. Stapeltje kolen achterin. Geen heat deflector nodig want de kolen liggen naast het spit. Je krijgt dan ook een soort van (bijna)indirect-methode wat imo perfect is voor het spit. Bovenaan aansteken verkleint de kans dat het bergje kolen instort. Als het nodig is leg je er gewoon wat verse kolen bovenop. Je kan dr makkelijk bij. Lekbak midden onder het vlees. Krokant korstje is zeerzeker mogelijk. Zorg dat het vet in de bak weglekt van de kolen, anders krijg je nog nare bijsmaak van verbrand vet. Probeer ook de goede kant op te draaien met je spit. (Mijn spit draait zomaar de andere kant op als ik em aan en uit zet.) Zorg dan dat het druipt aan de kant die het verst weg is vd kolen. Je kan evt. ook water in de bak doen, dan verdampt er 0.0 van je druipvet, maar dan heb je natuurlijk wel meer vocht in de bbq tijdens je sessie.

b07c66b4334e20baee87feef86138691.jpg
 
Laatst bewerkt:
Ik heb al wat Inox serveer schotels gekocht in de kringloop.
Die gebruik ik dikwijls als druippan.
 
Terug
Bovenaan Onderaan