- Berichten
- 40
heb maandag een mooi stuk varkensnek gekocht van 2.7kg
eerst even het overtollig vet eraf gehaald .
daarna goed in de rub gezet , ik heb de pork rub van letzQ gebruikt
daarna in de folie en een nacht in de koelkast.
Dinsdag ochtend vroeg uit bed 06:15 bbq gereed maken en om 07:15 ging het vlees erop.
ik had de snake methode gebruikt voor de kolen en kon de temperatuur goed onder controle houden.
de dome temperatuur was constand rond de 110/ 120 graden .
na 2 uur was de vlees temperatuur 53graden
na 3uur 62 graden
na 4 uur 66 graden
na 5 uur 69 graden
na 6 uur 70 graden toen het vlees in aluminium folie ingepakt , en weer terug op de bbq
nu heeft hij 2 uur op de bbq gelegen tot de kern temperatuur 82 graden was.
ik heb toen het vlees uitgepakt en het vocht uit de folie opgevangen , om weer te gebruiken voor de eindsaus.
nu het vlees nog 2 uur terug totdat de kern temperatuur 88 graden was .
het vlees van de bbq gehaald en nog 45 minuten laten rusten in de aluminium folie .
na 45 minuten was het eindelijk zover .
we konden gaan pullen, eerst met 2 vorken , maar later met de hand dat ging iets sneller
het vlees was heerlijk zacht en mals.
en we hebben er van gesmuld , het is zeker voor herhaling vatbaar .
eerst even het overtollig vet eraf gehaald .
daarna goed in de rub gezet , ik heb de pork rub van letzQ gebruikt
daarna in de folie en een nacht in de koelkast.
Dinsdag ochtend vroeg uit bed 06:15 bbq gereed maken en om 07:15 ging het vlees erop.
ik had de snake methode gebruikt voor de kolen en kon de temperatuur goed onder controle houden.
de dome temperatuur was constand rond de 110/ 120 graden .
na 2 uur was de vlees temperatuur 53graden
na 3uur 62 graden
na 4 uur 66 graden
na 5 uur 69 graden
na 6 uur 70 graden toen het vlees in aluminium folie ingepakt , en weer terug op de bbq
nu heeft hij 2 uur op de bbq gelegen tot de kern temperatuur 82 graden was.
ik heb toen het vlees uitgepakt en het vocht uit de folie opgevangen , om weer te gebruiken voor de eindsaus.
nu het vlees nog 2 uur terug totdat de kern temperatuur 88 graden was .
het vlees van de bbq gehaald en nog 45 minuten laten rusten in de aluminium folie .
na 45 minuten was het eindelijk zover .
we konden gaan pullen, eerst met 2 vorken , maar later met de hand dat ging iets sneller
het vlees was heerlijk zacht en mals.
en we hebben er van gesmuld , het is zeker voor herhaling vatbaar .