- Berichten
- 49
Vandaag pulled pork maken,
Dus gisteravond de procureur geïnjecteerd en in de kruiden gezet zodat ik niet zo heel erg vroeg hoef op te staan want dat is niet echt mijn ding.
Vanmorgen rond 9:00 uur de barbecue aangestoken voor indirect, stukjes Kersenhout op naar de 120 graden.
Procureur er op twee sondes geplaatst 120 graden rooster- en 74 kerntemperatuur
74 graden bereikt dus aflakken
en rustig wachten tot het geheel droog is en n mooie bark heeft.
Inpakken in één laag aluminiumfolie en n aluminiumbakje. Dat werkt volgens mij net zo goed als twee lagen aluminiumfolie.
Nu gaar worden en af en toe ff prikken hier en daar.
Gaar? Dan n kwartiertje uitdampen en dan weer inpakken om te rusten.
Na het rusten lekker kliederen met vlees om de boel uit elkaar te trekken en nog wat extra barbecue saus en injectievloeistof die ik nog over had toevoegen.
Broodjes gemaakt met ijsbergsla, rucola, tomaat, zongedroogde tomaatjes, pulled pork en een frisse zoet/zure bietensla en wat Jalapeño uit eigen tuin.
Dus gisteravond de procureur geïnjecteerd en in de kruiden gezet zodat ik niet zo heel erg vroeg hoef op te staan want dat is niet echt mijn ding.
Vanmorgen rond 9:00 uur de barbecue aangestoken voor indirect, stukjes Kersenhout op naar de 120 graden.
Procureur er op twee sondes geplaatst 120 graden rooster- en 74 kerntemperatuur
74 graden bereikt dus aflakken
en rustig wachten tot het geheel droog is en n mooie bark heeft.
Gaar? Dan n kwartiertje uitdampen en dan weer inpakken om te rusten.
Na het rusten lekker kliederen met vlees om de boel uit elkaar te trekken en nog wat extra barbecue saus en injectievloeistof die ik nog over had toevoegen.
Broodjes gemaakt met ijsbergsla, rucola, tomaat, zongedroogde tomaatjes, pulled pork en een frisse zoet/zure bietensla en wat Jalapeño uit eigen tuin.