Ik zou met water blijven werken totdat je de WSM in je vingers hebt. Als er water inzit gaat een deel van de energie zitten in het verdampen van het spul, dus mocht het vuur iets te enthousiast zijn in het begin dan heb je het weer vrij snel naar beneden.
Als je een aardewerkschaal ingepakt in je waterpan zet en geen water gebruikt, zand kan trouwens ook, dan is dat je buffer, maar het nadeel is dat als je overshoot hebt, zo heet het als je je gewenste waarde voorbij schiet, dat je dan heel lastig weer naar beneden komt.
Dus als je je WSM aan kuntsteken met water in de pan en niet boven je gewenste waarde uitkomt met het opstarten dan pas moet je aan andere dingen dan water in die pan gaan denken.
En instellingen van de roosters, zonder digitale regeling altijd de bovenste open en twee van de drie onderste dicht, de onderste op 1/4 of minder waarschijnlijk voor 107?C
Hou er rekening mee dat je WSM de eerste paar keer heter brandt, dat wordt vanzelf minder heet als je een mooi laagje aan de binnenkant krijgt. Kan zo 5?C schelen.