- Berichten
- 172
Dit weekend moest ik toch eens een keertje de BBQ hebben aangestoken in de sneeuw (die lag hier in Vlaanderen ook een hele week!).
Omdat ik nog nooit varkenswangentjes op deze manier had klaargemaakt en er hier door sommige mensen lyrisch over gedaan wordt heb ik dit receptje maar eens getest.
Ik heb gekozen voor een 2-2-0.5 sessie met dus twee uurtjes rook, twee uurtjes inpakken en een half uurtje drogen.
De wangentjes eerst schoongemaakt en in de rub gezet (cajun kruidenmix en bruine suiker). Deze een paar uur in de frigo laten intrekken en vervolgens de BBQ op indirect op 120°C met een stuk appelhout.
Na twee uurtjes de wangen vergezeld van wat Sausguru BBQ saus, boter en wat extra honing in een bakje afgedekt verder laten garen.
Vervolgens het vuur wat opgestookt, paprikaatjes gegrild, vlees laten drogen en de saus wat ingekookt.
Als sidedish nog een Mexicaanse bonen-salade en een broodje erbij.
Op het bordje zag dat er dan zo uit:
Dit ga ik vaker maken! Heerlijk mals vlees dat bovendien nog snel klaar is ook!
Volgende keer eens een Koreaanse versie proberen (ik heb al een paar ideetjes!).
Omdat ik nog nooit varkenswangentjes op deze manier had klaargemaakt en er hier door sommige mensen lyrisch over gedaan wordt heb ik dit receptje maar eens getest.
Ik heb gekozen voor een 2-2-0.5 sessie met dus twee uurtjes rook, twee uurtjes inpakken en een half uurtje drogen.
De wangentjes eerst schoongemaakt en in de rub gezet (cajun kruidenmix en bruine suiker). Deze een paar uur in de frigo laten intrekken en vervolgens de BBQ op indirect op 120°C met een stuk appelhout.
Na twee uurtjes de wangen vergezeld van wat Sausguru BBQ saus, boter en wat extra honing in een bakje afgedekt verder laten garen.
Vervolgens het vuur wat opgestookt, paprikaatjes gegrild, vlees laten drogen en de saus wat ingekookt.
Als sidedish nog een Mexicaanse bonen-salade en een broodje erbij.
Op het bordje zag dat er dan zo uit:
Dit ga ik vaker maken! Heerlijk mals vlees dat bovendien nog snel klaar is ook!
Volgende keer eens een Koreaanse versie proberen (ik heb al een paar ideetjes!).