Beef en Steak

Varkenswangentjes in de rook (en sneeuw)!

 
 

BearPils

Kooltjesharker
Berichten
172
Dit weekend moest ik toch eens een keertje de BBQ hebben aangestoken in de sneeuw (die lag hier in Vlaanderen ook een hele week!).
Omdat ik nog nooit varkenswangentjes op deze manier had klaargemaakt en er hier door sommige mensen lyrisch over gedaan wordt heb ik dit receptje maar eens getest.
Ik heb gekozen voor een 2-2-0.5 sessie met dus twee uurtjes rook, twee uurtjes inpakken en een half uurtje drogen.

De wangentjes eerst schoongemaakt en in de rub gezet (cajun kruidenmix en bruine suiker). Deze een paar uur in de frigo laten intrekken en vervolgens de BBQ op indirect op 120°C met een stuk appelhout.
IMG_20210212_094726880.jpg
IMG_20210212_124238527.jpg


Na twee uurtjes de wangen vergezeld van wat Sausguru BBQ saus, boter en wat extra honing in een bakje afgedekt verder laten garen.
IMG_20210212_140140034.jpg


Vervolgens het vuur wat opgestookt, paprikaatjes gegrild, vlees laten drogen en de saus wat ingekookt.
IMG_20210212_183245584.jpg
IMG_20210212_183445486.jpg


Als sidedish nog een Mexicaanse bonen-salade en een broodje erbij.
IMG_20210212_183849865.jpg
IMG_20210212_183854570.jpg
IMG_20210212_183901119.jpg


Op het bordje zag dat er dan zo uit:
IMG_20210212_184317267.jpg



Dit ga ik vaker maken! Heerlijk mals vlees dat bovendien nog snel klaar is ook!
Volgende keer eens een Koreaanse versie proberen (ik heb al een paar ideetjes!).
 
Lekker man! Zien er goed uit!
 
Zo, dat ziet er goed uit
Had graag aangeschoven.
 
Het water loopt me in de mond, had graag een stukje geproefd.
 
Lekker gemaakt

Lijkt wel een restaurant bord aan de paprika’s te zien, mooie kant boven 😉
 
Zier er heerlijk uit. Lekker kleurrijk bordje zo. Varkenswangen zijn altijd top.
Dat moet smullen geweest zijn
 
Terug
Bovenaan Onderaan