BasBQ
Beef en Steak

Varkenswangen op 2 manieren

McPeet

Gemarineerd
 
 
 
 
 
Berichten
1.636
Wat een weer vandaag. In Berkel was het herfst in optima forma. Het mistroostige weer bracht me op het idee om eens een fijne herfst maaltijd klaar te maken met varkens konen. Eerst de wangen roken met een beetje kersenhout en vervolgens op 2 verschillende manieren verder bereiden. Versie 1 was na 2 uur roken inpakken met appelsap, bbqsaus en roomboter. Versie 2 met kriekbier, gesmoorde uien en wat knoflook. Naast de konen lag er ook een knolselderij op het rooster zodat die ook werd voorzien van wat heerlijke kersenrook. Terwijl de 2 versies low en slow werden gegaard kon ik frites van knolselderij snijden en de pompoen (met zoete aardappel) in blokje snijden om daar een fijne puree van te maken.
De versie met kriekbier werd verder op smaak gebracht met tijm, laurier en ontbijtkoek met mosterd. Na 2 uur ging de andere versie op het rooster om de bbq saus te laten karameliseren en kon ik de overgebleven saus inkoken en afmonteren met koude roomboter. Vervolgens bordjes opmaken en aanvallen maar.
Dankzij de grote Hamersma een heerlijke wijn bij de Jumbo gekocht. De Margues de Montana 2019 combineerde prima met de wangen. Al met al een prima afsluiting van een herfstige dag.

nEDQYOc.jpg

De hoofdrolspelers van vandaag
CIqbcuL.jpg

De wangen mogen op het ei lekker in kersenrook vertoeven
uASbhdC.jpg

xY5u1xF.jpg

Lekkere Triple is altijd fijn tijdens het koken
Na 2 uur de wangen verdelen om ze op 2 verschillende manieren verder te bereiden
yMVMTS0.jpg

Aantal wangen nog even voorzien van wat grill marks
U8GLEZr.jpg

Dit wordt de versie met appelsap, roomboter en bqqsaus
8YZp7Gy.jpg

De versie met Kriekbier, tijm, laurier en ontbijtkoek met mosterd
0JsVPDO.jpg

Rozemarijn snijden voor de pompoenpuree
QZmxg9N.jpg

Na het roken van de knolsederij deze in plakken snijden en vervolgens in frites
TxESyV3.jpg

Knolselderij frites voorzien van wat olie en gerookte paprikapoeder
wrrmdmi.jpg

Pompoen grillen
OTn5gm2.jpg

Bordjes opmaken en aanvallen maar
jHzFv4q.jpg

We hebben weer heerlijk gegeten
 
Laatst bewerkt:

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
18.644
WoW wat een werk en wat een mooie uitvoering. Petje af!
 

R@lph

Kooltjesharker
 
 
 
 
Berichten
183
Knap gedaan. Ziet er fantastisch uit.
 

Squenzy

Stoker
Berichten
406
Restaurantkwaliteit aan huis. Niet normaal gaaf dit! 🤩
 

Rogier

Pitmaster
 
 
 
Berichten
889
Mooi werk hoor, aardig menu zo 👌🏻
 

Smokingwood

Pitmaster
 
 
 
Berichten
582
Geweldig dit! Ik heb ook varkenswangen liggen om iets lekkers mee te maken, dus een goeie inspiratie dit. Bedankt voor het delen!
 

rsoeteman

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.777
Erg mooi gedaan weer Peet. Beste tijdsbesteding voor een druilerige dag zo...
 

Wilco-G

Gemarineerd
 
Berichten
1.029
Wat een kleurrijk plaatje zo, heerlijke gerechten op de foto's !
 

Bramster

Gemarineerd
 
 
Berichten
1.772
Zo dat ziet er heerlijk uit. Dat zal lekker gesmaakt hebben.
 

Sander72

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
6.096
Masterchef Peet in de bocht... lekker man!

Heel mooi gemaakt kerel, het ziet er zalig uit!
 

Cherrywood

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.730
Mooie reportage. En wat een werk .
Mooi en lekker

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 

Ber25069

Stoker
 
Berichten
407
Vind het altijd zo knap om verschillende dingen tegelijk tot een goed einde te brengen (y)
 

Hoogie

Pitmaster
 
 
 
Berichten
590
Geweldig zeg! Dat ziet er echt onwijs lekker uit. Die grill marks op de gegrilde pompoen! 😍
 

Ridevi71

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
9.300
Weer een heerlijk high end gerecht. Prachtig om te lezen,
Waarschijnlijk nog veel beter om te eten.

Petje af hoor. Top.
 
Bovenaan Onderaan