Begin van de avond gestart met het prepareren van de varkensschouder die ik, op verzoek van de jarige, voor een verjaardag ga klaarmaken.
Deze run wilde ik de schouder voor het eerst injecteren... Ben erg benieuwd naar het verschil met een niet geinjecteerde schouder.
De vloeistof bestond uit zout, suiker, appelsap, frambozenazijn en wat honing.
Na het injecteren het gevaarte (toch nog zo'n 6 kg) even laten rusten. Hierna droog gedept en met een lekkere pittige rub ingesmeerd.
De WSM ondertussen opgestart en de houtsnippers (appel en wat pecan) laten weken. Hier 3 pakketjes van gemaakt in de folie en deze met nog wat losse houtsnippers verspreid tussen de briketten.
So far so good.....
Tot ik eens goed keek naar de probes van mijn iGrill2 X( . Deze gaven namelijk zonder dat ze nog in het vlees of de pit zaten een temperatuur aan van resp. 38 en 44 graden :-O :-/ . Ook na het plaatsen in het vlees bleef de temperatuur op 38 graden hangen. Aangezien het vlees net vers van het varken was gesneden waar ik bij stond vertrouwde ik de versheid van het vlees wel, maar de iGrill zeker niet.
Omdat ik morgen toch wel met iets moet aankomen op de verjaardag, toch het vlees er maar op gelegd. Natuurlijk meteen hier en daar zitten snuffelen, waardoor ik op de "droogbak methode" van de probes terecht kwam.
Heb meteen de koe maar bij de hoorns gevat, of liever gezegd... het varken bij z'n schouderblad.... en de probes uit de WSM gehaald.
Gelukkig is de WSM erg stabiel natuurlijk en had ik dus wel even de tijd om de probes te bakken op 220 graden.
Na 45 min in de oven waren de probes identiek maar bleven steken op de 115.
Nog maar even de waterproef gedaan en beide probes weer keurig 100 graden
Probes zitten nu weer in de WSM en na 4 uurtjes tikt knorretje nu de 68 graden aan. Moet er bij zeggen dat ik de eerste 2 uur wel op de dome temperatuurmeter van de wsm ben afgegaan en deze rond de 120 heb gehouden. Momenteel zit de pit temp op een mooie 103 graden
Deze keer ga ik niet voor het inpakken, maar laat het beest lekker liggen... waardoor ik zo ook wat langer kan liggen.
Zal nog even wat foto's posten tot nu toe......
Wordt vervolgd in de ochtend
Deze run wilde ik de schouder voor het eerst injecteren... Ben erg benieuwd naar het verschil met een niet geinjecteerde schouder.
De vloeistof bestond uit zout, suiker, appelsap, frambozenazijn en wat honing.
Na het injecteren het gevaarte (toch nog zo'n 6 kg) even laten rusten. Hierna droog gedept en met een lekkere pittige rub ingesmeerd.
De WSM ondertussen opgestart en de houtsnippers (appel en wat pecan) laten weken. Hier 3 pakketjes van gemaakt in de folie en deze met nog wat losse houtsnippers verspreid tussen de briketten.
So far so good.....
Tot ik eens goed keek naar de probes van mijn iGrill2 X( . Deze gaven namelijk zonder dat ze nog in het vlees of de pit zaten een temperatuur aan van resp. 38 en 44 graden :-O :-/ . Ook na het plaatsen in het vlees bleef de temperatuur op 38 graden hangen. Aangezien het vlees net vers van het varken was gesneden waar ik bij stond vertrouwde ik de versheid van het vlees wel, maar de iGrill zeker niet.
Omdat ik morgen toch wel met iets moet aankomen op de verjaardag, toch het vlees er maar op gelegd. Natuurlijk meteen hier en daar zitten snuffelen, waardoor ik op de "droogbak methode" van de probes terecht kwam.
Heb meteen de koe maar bij de hoorns gevat, of liever gezegd... het varken bij z'n schouderblad.... en de probes uit de WSM gehaald.
Gelukkig is de WSM erg stabiel natuurlijk en had ik dus wel even de tijd om de probes te bakken op 220 graden.
Na 45 min in de oven waren de probes identiek maar bleven steken op de 115.
Nog maar even de waterproef gedaan en beide probes weer keurig 100 graden
Probes zitten nu weer in de WSM en na 4 uurtjes tikt knorretje nu de 68 graden aan. Moet er bij zeggen dat ik de eerste 2 uur wel op de dome temperatuurmeter van de wsm ben afgegaan en deze rond de 120 heb gehouden. Momenteel zit de pit temp op een mooie 103 graden
Deze keer ga ik niet voor het inpakken, maar laat het beest lekker liggen... waardoor ik zo ook wat langer kan liggen.
Zal nog even wat foto's posten tot nu toe......
Wordt vervolgd in de ochtend