Robster
Tondelzoeker
- Berichten
- 18
Wat ik al aangaf is dat onze nieuwe Kamado voor een groot deel is gekocht om bij het gewone avond eten te assisteren!
Vanavond hadden we Varkenshaas, normaal gaat dat in de koekenpan maar nu ging die op de Kamado.
Allereerst de Kamado opgebouwd met het vuur
achterop met de overgebleven houtskool van gisteren met maar 1 wokkel voor een bescheiden vuurtje, vorige keer werd het vuur te groot bij het afgrillen,
Platesetter erin met 1 halve maansteen aan de voorkant om boven te garen tot een kerntemperatuur van 55 graden daarna achterop afgrillen,
Varkenshaasje erop, ingesmeerd met olie, sojasaus en Gochujang op naar de 55 graden,
Kamado keurig op 150 graden gehouden,
Keurig de 55 graden kerntemperatuur gehaald in ongeveer 25 minuten,
Daarna afgegrild op zo’n 200+ graden,
Eind resultaat, keurig gegaard smaakvol haasje, lekker zacht en sappig,
De gehele zomerse maaltijd,


Vanavond hadden we Varkenshaas, normaal gaat dat in de koekenpan maar nu ging die op de Kamado.
Allereerst de Kamado opgebouwd met het vuur

Platesetter erin met 1 halve maansteen aan de voorkant om boven te garen tot een kerntemperatuur van 55 graden daarna achterop afgrillen,
Varkenshaasje erop, ingesmeerd met olie, sojasaus en Gochujang op naar de 55 graden,
Kamado keurig op 150 graden gehouden,
Keurig de 55 graden kerntemperatuur gehaald in ongeveer 25 minuten,
Daarna afgegrild op zo’n 200+ graden,
Eind resultaat, keurig gegaard smaakvol haasje, lekker zacht en sappig,
De gehele zomerse maaltijd,

