- Berichten
- 5.316
Ik probeer toch elke zaterdag te BBQ'en, maar gisteren was er zoveel te doen, dat ik het bijna vergeten was. Ondertussen is die regel van 10 mensen in de tuin ook alweer om zeep en het is er toch nog netjes te koud voor.
Dan ... de moeilijke eters thuis. Dus ik even naar de lokale super in de hoop dat me wat te binnen zou vallen. Daar lagen de varkenshaasjes in promo, en dan lag ernaast nog een pakje lamssouvlaki's, en de zoon wilde een chipolata. En mijn vrouw is zot op haloumi. Heb ik ook graag.
We zijn hier niet zo de echte liefhebbers van 'te' zoete rubs en ik had laatst dan nog een minder zoete mee gebracht: Spicy Chipotle van Grate Goods.
Ik bestrooi het varkenshaasje er ruimschoots mee, en draai hem dan altijd nog ff in folie zodat het wat kan intrekken.
Begonnen dus aan de souvlaki's, haloumi en chipolata op direct vuur. De hasselback patatoes stonden in de oven. Klinkt gek, maar zo heb ik er het meeste controle over. Dus heb deze nog niet op de BBQ gemaakt.
Daar konden we dan al aan beginnen. Dan het varkenshaasje eerst op alle kanten dicht geschroeid en dan indirect (met wat chips van gemengde fruitsoorten) tot 60° kern laten gaan.
Stond versteld dat ze zoon van die lamssouvlaki's heeft gegeten. Top.
Varkenshaasje heb ik al meer klaar gemaakt, maar nu de eerste keer met deze rub en dat is heel goed bevallen. Lekker wat pittiger en niet het doordringende zoete.
Dan ... de moeilijke eters thuis. Dus ik even naar de lokale super in de hoop dat me wat te binnen zou vallen. Daar lagen de varkenshaasjes in promo, en dan lag ernaast nog een pakje lamssouvlaki's, en de zoon wilde een chipolata. En mijn vrouw is zot op haloumi. Heb ik ook graag.
We zijn hier niet zo de echte liefhebbers van 'te' zoete rubs en ik had laatst dan nog een minder zoete mee gebracht: Spicy Chipotle van Grate Goods.
Ik bestrooi het varkenshaasje er ruimschoots mee, en draai hem dan altijd nog ff in folie zodat het wat kan intrekken.
Begonnen dus aan de souvlaki's, haloumi en chipolata op direct vuur. De hasselback patatoes stonden in de oven. Klinkt gek, maar zo heb ik er het meeste controle over. Dus heb deze nog niet op de BBQ gemaakt.
Daar konden we dan al aan beginnen. Dan het varkenshaasje eerst op alle kanten dicht geschroeid en dan indirect (met wat chips van gemengde fruitsoorten) tot 60° kern laten gaan.
Stond versteld dat ze zoon van die lamssouvlaki's heeft gegeten. Top.
Varkenshaasje heb ik al meer klaar gemaakt, maar nu de eerste keer met deze rub en dat is heel goed bevallen. Lekker wat pittiger en niet het doordringende zoete.