- Berichten
- 193
Dit gerecht gekozen omdat het altijd een keer leuk is met de dutch oven te werken.
Eerst en vooral credits voor degene waar ik het recept van heb gepikt Varkenshaas schotel op griekse wijze. Dit als basis gebruikt met een paar aanpassingen naar de groenten die ik nog in huis had liggen.
Mijn ingrediënten
De start, varkenshaas met souvlaki kruiding
Op de kamado met de DO
Klaar om op te dienen
Met tagliatelle gegeten
Pluspunten:
- Leuk gerecht om klaar te maken.
- Kruipt minder tijd in dan ik had verwacht.
Voor verbetering vatbaar:
- Had de gemarineerde blokjes langs beide kanten 10 minuten op de grill gelegd, vlees was te ver bij het opdienen.
- Had de 180° aangehouden en vindt dit teveel zou de volgende keer voor 160° gaan.
- Geen 200 gram feta maar 150 gram gebruiken.
Herhalingsgevaar: Heel groot, ga dit zeker nog een keer proberen met de werkpunten van hierboven. Smaken zijn zeker niet slecht.
Zo de 3-daagse zit erop dit weekend geen tijd om de bbq aan te steken, volgende week geen verlof meer
Wil dit nog meegeven, had de kamado goed gevuld met kolen en heb met een goed gevulde mand, kip aan het spit, tomahawk, maminha en dit recept kunnen maken. Mandje kan nog een kleine sessie aan maar zou niet veel meer mogen zijn dan een uurtje of 2. Ben tevreden van de kolen maar niet zo van de rookontwikkeling, dit is ietsje teveel voor mij.
Eerst en vooral credits voor degene waar ik het recept van heb gepikt Varkenshaas schotel op griekse wijze. Dit als basis gebruikt met een paar aanpassingen naar de groenten die ik nog in huis had liggen.
Mijn ingrediënten
De start, varkenshaas met souvlaki kruiding
Op de kamado met de DO
Klaar om op te dienen
Met tagliatelle gegeten
Pluspunten:
- Leuk gerecht om klaar te maken.
- Kruipt minder tijd in dan ik had verwacht.
Voor verbetering vatbaar:
- Had de gemarineerde blokjes langs beide kanten 10 minuten op de grill gelegd, vlees was te ver bij het opdienen.
- Had de 180° aangehouden en vindt dit teveel zou de volgende keer voor 160° gaan.
- Geen 200 gram feta maar 150 gram gebruiken.
Herhalingsgevaar: Heel groot, ga dit zeker nog een keer proberen met de werkpunten van hierboven. Smaken zijn zeker niet slecht.
Zo de 3-daagse zit erop dit weekend geen tijd om de bbq aan te steken, volgende week geen verlof meer

Wil dit nog meegeven, had de kamado goed gevuld met kolen en heb met een goed gevulde mand, kip aan het spit, tomahawk, maminha en dit recept kunnen maken. Mandje kan nog een kleine sessie aan maar zou niet veel meer mogen zijn dan een uurtje of 2. Ben tevreden van de kolen maar niet zo van de rookontwikkeling, dit is ietsje teveel voor mij.