BasBQ
Beef en Steak

Varkenshaas met een Griekse twist

Highlander

Tondelzoeker
Berichten
7
7CE2C3D4-0840-4F64-A946-831915013E07.jpeg

Van mijn neef heb ik een dutch oven gekregen. Gisteren heb ik de DO ingebrand. En vandaag aan het kokkerellen geslagen. Ik was benieuwd hoe het zou gaan met de temperatuur en of er niets zou verbranden. Maar dat ging allemaal gelukkig prima.
Het is Griekse varkenshaasschotel geworden. Gemaakt met fetta, varkenshaas en verse groenten. Alle eters vonden het een geslaagde eerste poging.

Hieronder de ingrediënten.


500 gram Varkenshaas
250 gram Champignons
250 ml Kookroom
200 gram Feta
70 gram Tomatenpuree
20 gram Souvlaki kruiden
4 tenen Knoflook
2 Lente ui
1 Citroen
1 Gele paprika
1 Rode paprika
1 Ui

Souvlaki rub
6 el Oregano
6 el Paprikapoeder
6 tl Tijm
3 tl Gemalen komijn
3 tl Knoflookpoeder
3 tl Zeezout
3 tl Vers gemalen zwarte peper

D9491F5C-3825-447A-972E-FA06730CC27E.jpeg


7CB83F4F-1DB1-43B9-BA53-DF8D7B3D399A.jpeg


41E7D297-9B21-4B7E-8499-A336636053A7.jpeg


1055C4F0-BD36-41D6-B9E5-D38C45338DE9.jpeg


D8455E23-7209-4032-9066-A2DDE2216375.jpeg


AF7D2C3A-A988-430D-B061-85E671596EBB.jpeg
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Dat moet gesmaakt hebben

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Ziet er prima uit. Staat de DO stabiel in de houder?
 
Dit ziet er lekker uit.
Altijd geweldig om een stoofpotje in de DO te maken.
Ik neem aan dat je je neef uitgenodigd hebt om te proeven.
 
Ziet er lekker uit.
Als je de regels leest in het receptendeel zie je dat je ook de bereiding moet omschrijven.
Hufterproof zeg maar, in het receptendeel is het de bedoeling dat iedereen dit zo kan maken net als een kookboek.
zou je dit nog aan willen passen, anders wordt hij helaas verplaatst naar H&F
De opbouw heb ik al aangepast naar de forumregels: foto van het eindresultaat eerst
Aanpassen van de titel zou ook makkelijk zijn , zoiets als Griekse varkenshaasstoof, ofzo.
 
Terug
Bovenaan Onderaan