
Ik wilde graag een keer Zeeuws spek proberen te maken.
Eerst moest ik op zoek naar recepten,die heb ik gevonden dankzij de medewerking van leden van het forum.
Ingredienten:
1000 gram varkensbuik (zwoerd verwijderd)
50 gram ketjap manis
20 gram marinademix (in de supermarkt, van Verstegen)
5 gram zout


Ik heb de buik in 2en gedeeld en met een vork heb ik de buik hier en daar geprikt,zodat de marinade in het vlees kan trekken.

Ik heb het spek voor 3 dagen weg gelegen in de koeling.
En na 3 dagen zag het er zo uit.

De BBQ klaar gemaakt,en op gestookt naar 165 graden C.
Met een stukje appelhout.


Na 1uur was de kerntemperatuur 72 graden C.

Wat vonden we er van,we vonden het heerlijk.
Op brood,en in blokjes om het zo op te eten.
Ik moet het nog wel even goed vergelijken met een stuk zeeuws spek uit de winkel.