BasBQ
Beef en Steak

Varkensbuik: Ouderwets gerijpt rookspek

 
 
 
 

Bert

Gerijpt
Berichten
2.598
Vandaag m'n laatste rijpproject van dit seizoen afgerond. De temperatuur wordt langzamerhand te hoog.
Dit keer het ouderwetse rookspek wat vroeger bij de slager buiten de koeling gepresenteerd werd.
Twee weken gepekeld, 1 dag koud gerookt en daarna 2 weken laten rijpen in de schuur. Heerlijk zacht en vol van smaak.

DSC04147.jpg


Voor het spek heb ik Duke of Berkshire gebruikt.
30 gram colorozozout per kilo
10 gram suiker
en ik heb wat peper toegevoegd.
In een ziplock in de koelkas.
 
Blief ik. Heel erg. Ik weet het zeker.
 
dit wil ik ook Bert  ;)
 
Opnieuw mooi Bert! Op mijn lijstje voor de komende winter...
 
Hey, die heb ik zien hangen :D
 
Dat zou echt onwijs smaken bij mijn zelfgerijpte zuurkool ;)
 
Het wordt weer eens tijd voor een meating zie ik  :D
 
Terug
Bovenaan Onderaan